Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelji za najmlađe

KBC Split: Predstavljeni stup i oprema za endoskopsku kirurgiju vrijedni milijun kuna

KBC Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
27.05.2019.
u 14:48

Novim stupom i opremom za endoskopsku kirurgiju, koji se koriste već oko mjesec dana, obavljaju se kirurški zahvati u djece na najsuvremeniji i najsigurniji način uz pomoć visokosofisticirane opreme kakva se koristi u najboljim europskim centrima, priopćeno je iz splitskog KBC-a

U splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC) u ponedjeljak su predstavljeni stup i oprema za endoskopsku kirurgiju vrijedni milijun kuna, a ta su sredstava prikupljena u humanitarnoj akciji "Obitelji za najmlađe" koju je organizirala Splitsko-makarska nadbiskupija uplativši 620.000 kuna, dok su ostala sredstva prikupljena od drugih donatora.

Novim stupom i opremom za endoskopsku kirurgiju, koji se koriste već oko mjesec dana, obavljaju se kirurški zahvati u djece na najsuvremeniji i najsigurniji način uz pomoć visokosofisticirane opreme kakva se koristi u najboljim europskim centrima, priopćeno je iz splitskog KBC-a.

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić podsjetio je kako je humanitarna akcija provedena u sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji sredinom rujna 2018. u Solinu i Splitu.

"Drago mi je da možemo nešto učiniti za najmanje da odrastu i budu zdravi, jer oni su naša budućnost," kazao je Barišić i zahvalio svim sudionicima humanitarne akcije, posebice umjetnicima i pjevačima.

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju splitskog KBC-a Zoran Pogorelić istaknuo je kako je u proteklih mjesec dana uz pomoć nove opreme operirano četrdesetak djece.

"Ovaj uređaj omogućava suvremene endoskopske zahvate, gdje se ne otvaraju tjelesne šupljine nego se ulazi kamerom i instrumentima u trbuh, prsni koš, pa čak i u koljeno i gležanj", pojasnio je Pogorelić.

Također, velike su prednosti novog uređaja što je oporavak pacijenta kraći i brže se vrati svojim standardnim životnim funkcijama, što znači i manje troškove za bolnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije