Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u SAD

Povjerenica za informiranje prihvatila žalbu. Maras mora reći u kojim
 je hotelima odsjeo

Gordan Maras
Foto: Marko Prpić/Pixsell
30.10.2015.
u 12:45

Službenik za informiranje odbio nam je dati imena hotela u kojima su Maras, tajnik kabineta i savjetnica spavali u Americi

Povjerenica za informiranje Anamarija Musa naložila je Ministarstvu poduzetništva i obrta da Večernjem listu dostavi tražene podatke o putu ministra Gordana Marasa, tajnika njegova kabineta Darka Baničeka i savjetnice Majde Žujo u SAD na kojem su bili potkraj travnja i početkom svibnja ove godine.

Zaključak povjerenice je donesen 19. listopada ove godine, a Ministarstvo ima rok od 15 dana od dana njegova zaprimanja, da nam dostavi tražene podatke. Večernji list je još 11. svibnja službeniku za informiranje Marasova ministarstva Davoru Nikoliću uputio, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, zahtjev da nam dostavi podatke o troškovima puta Marasa, Baničeka i Žuje u SAD. Nikolić, koji je inače član Foruma mladih SDP-a, odgovorio nam je tek za mjesec dana, no izbjegao je odgovore na pitanja o imenima hotela te iznosima dnevnica. Nije nam poslao preslike računa, ali je pristao na naš zahtjev da nam omogući uvid u njih.

No kad smo došli u Ministarstvo, Nikolić nas je dočekao s loše vidljivim fotokopijama računa, a na računima hotelskog smještaja bila su izbrisana imena hotela. Na naš ponovni usmeni zahtjev da nam kaže imena hotela, Nikolić je odgovorio da ti podaci nisu u interesu javnosti. U priloženoj dokumentaciji također nije bio ni izvadak ministrove službene kartice.

Pisanim putem smo opet zatražili dopunu informacija i nakon 15 dana dobili smo podatke da su Maras i pratnja bili 8,5 dana na putu u SAD-u i da su im za to isplaćene pripadajuće dnevnice (95 dolara po danu, op. a.) Dobili smo i preslik izvatka ministrove kartice, ali ne i imena hotela. Zbog toga smo uputili žalbu povjerenici za informiranje, koja je onda donijela prije navedeni zaključak. Putovanje Marasa i njegove pratnje u SAD, prema dostavljenim podacima, stajalo je porezne obveznike 118.800 kuna.

>>Gordan Maras sedam dana putovao Amerikom, a šuti o troškovima

>>Maras već mjesec dana ne želi pokazati račune s puta u SAD

Komentara 53

KA
KaNiDora
12:53 30.10.2015.

lopovluk brale lopovluk

BA
batman
12:52 30.10.2015.

Lopine!

DB
durica.b1
13:14 30.10.2015.

HDZ vam nije ni do koljena. Vi ste dno dna i ova vlada kao i stranka SDP bit će upisane crnim slovima u povijest Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije