Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hodočašće sv. Anti

Povezali dvije župe, dvije obale Save i dvije države

Hodočašće od Podvinja do župe Gornja Močila u sklopu Dana sv. Ante Padovanskog
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
12.06.2018.
u 16:25

Ispraćajući ih, podvinjski župnik Josaphat N. Mosha, koji je u Hrvatsku prije deset godina došao kao misionar iz daleke Tanzanije, pozvao ih je da se sjete s kojom su nakanom poduzeli taj sveti poduhvat

Ovo mi je već četvrto hodočašće. Nešto u meni svake me godine tjera da ponovno dođem i pomolim se za zdravlje svojih bližnjih. U Močilama više nemam ništa, ali volim se barem nakratko vratiti u kraj u kojem sam rođena - kazala je Marija Ključević.

Ona je jedna od pedesetak vjernika koji su u utorak po nesnosnoj vrućini i sparini pješačili od slavonskobrodskog prigradskog naselja Podvinja do petnaestak kilometara udaljenih Gornjih Močila u Bosanskoj Posavini. Noseći sa sobom veliki križ, hodočasnici su simbolično povezali dvije župe svetog Ante, dvije obale Save i dvije države, Hrvatsku i BiH. Ispraćajući ih, podvinjski župnik Josaphat N. Mosha, koji je u Hrvatsku prije deset godina došao kao misionar iz daleke Tanzanije, pozvao ih je da se sjete s kojom su nakanom poduzeli taj sveti poduhvat.

Hodočašće od Podvinja do župe Gornja Močila u sklopu Dana sv. Ante Padovanskog
1/9

- Mi hodočasnici moramo nešto pridonijeti vjernicima koji tamo stalno žive i dati im primjer - poručio je pater Josaphat. Hodočašće je održano u sklopu tradicionalnih Dana svetog Ante Padovanskog, koje organizira župa sv. Ante u Gornjim Močilima. Riječ je o višednevnoj manifestaciji protkanoj bogatim religijskim, kulturno-zabavnim i sportskim programom. Neprekidno se održava već 12 godina, otkako je na čelo župe došao vlč. Ivan Tolj.

- Mi svake godine uoči blagdana svetog Ante hodočastimo u Močila. Molimo se za osobne potrebe, ali i za život u Bosanskoj Posavini i sve ono što je potrebno za obnovu i povratak – rekao je pater Tolj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije