Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN UPRAVO OBJAVIO

Papa Franjo imenovao mons. Hosera biskupom za Međugorje

Jutros nešto prije 9 sati nadbiskup Hoser otišao u svoju nadbiskupiju u Varšavu u Poljskoj. Medjugorje, 06.04.2017.Snimio:Marijan Sivrić
31.05.2018.
u 13:17

Ovo je, kao što smo u nekoliko navrata pisali, put prema službenom priznanju Međugorja kao marijanskog svetišta

Sveta Stolica objavila je u podne da je papa Franjo imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

U priopćenju koje je Vatikan objavio na svojim službenim stranicama kaže se kako se 'radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.'

- Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora je osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost', piše u priopćenju Svete Stolice.

Jutros nešto prije 9 sati nadbiskup Hoser otišao u svoju nadbiskupiju u Varšavu u Poljskoj. Medjugorje, 06.04.2017.Snimio:Marijan Sivrić
1/5

Ovo je, kao što smo u nekoliko navrata pisali, put prema službenom priznanju Međugorja kao marijanskog svetišta. Poznato je da je dolazak mons. Hosera skinuo stigmu s međugorskog fenomena i da je upravo njegova analiza stanja pridonijela da se riješi pitanje Međugorja.

Znakovito je da je objava iz Vatikana došla na blagdan Tijelova

Komentara 84

DO
dom7
13:29 31.05.2018.

Medugorje svjetska ispovjedaonica i mir za ljude dobre volje...A za one druge samo Bog zna...

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
13:39 31.05.2018.

Hvala Bogu

IB
ibiza
13:26 31.05.2018.

hvala bogu ,neka pati koga smeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije