Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugi postupak

Potrošač poslao otvoreno pismo zbog nezakonite naplate pretplate

'27. 05. 2010, Prisavlje, Zagreb - Programsko vijece Hrvatske radio televizije. Ilija Rkman.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
12.04.2012.
u 13:18

Pismo su poslali premijeru, predsjedniku, ministru pravosuđa, ali i koordinatorici za antikorupciju u Europskoj komisiji Lauri Stefan te Paulu Vandorenu

Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" poslalo je otvoreno pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, premijeru Zoranu Milanoviću, ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću i predsjedniku Saborskog odbora za pravosuđe Emiru Tomljanoviću zbog nezakonite naplate telefonske pretplate.

Riječ je o predmetu koji se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu, a u koji je uključeno 42.000 potrošača s područja Hrvatske koji su "Potrošaču" dali punomoć za zastupanje u postupku nezakonite naplate telefonskih impulsa i telefonske pretplate, navodi se u pismu.

U Potrošaču kažu da je zagrebački Općinski sud još 2007. godine donio presudu kojom je utvrđena nezakonita naplata pretplate od tuženog Hrvatskog telekoma. Nakon toga, HT je podnio žalbu, no Županijski sud prihvati je 2009. tužbeni zahtjev korisnika i utvrdio nezakonitu naplatu pretplate. Potrošač je nakon toga "sa zabrinutošću obavijestio Županijski sud o izjavama tuženih koji su u svom prospektu o prodaji redovnih dionica javnom ponudom naveli da je društvu savjetovano da će žalba biti usvojena".

– Na navedeni dopis koji je podnesen prije tri godine Županijskom sudu naše društvo nije dobilo nikakav odgovor, a posebno je zabrinjavajuće da županijski sud nije već četiri godine donio odluku u navedenom predmetu koji je u pravilu hitan te se ne bi mogao ni smio rješavati pune četiri godine jer je riječ o sporu male vrijednosti – navode u otvorenom pismu.

Dodatno ih zabrinjava i reakcija Vrhovnog suda RH kojemu su neki od tužitelja podnijeli zahtjev za suđenje u razumnom roku 26. 9. 2011. godine "što bi značilo da Vrhovni sud RH nije postupio po istome šest mjeseci, a niti je odredio rok Županijskom sudu u Zagrebu da što hitnije donese presudu u navedenom sporu male vrijednosti".

Osim vladajućima, pismo su poslali i Lauri Stefan, koordinatorici za antikorupciju u Europskoj komisiji, predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu, delegaciji Europske komisije u RH, odnosno Paulu Vandorenu.

Komentara 1

SI
sinaj
23:02 12.04.2012.

Ivica Mudrinić inače ima plaću od 80 tisuća kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije