Naslovnica Vijesti Svijet

Potresi magnitude preko 6.0 pogodili Iran i Papuu Novu Gvineju

Prije 19 dana Iran je pogodio snažniji potres od 7.2 stupnja koji je u Iraku i Iranu ubio 530 osoba
01. prosinca 2017. u 08:46 1 komentara 686 prikaza
Potres
Foto: Reuters/PIXSELL

Snažni potresi magnitude preko šest stupnjeva jačine pogodile su u petak ujutro gotovo istodobno Iran i Papuu Novu Gvineju. 

Potres u Iraku TRAGEDIJA Više od 400poginulih u snažnom potresu, neki su zatrpani pod ruševinama

Europske seizmološke postaje  javile su o zemljotresu jačine 6.2 stupnja s epicentrom 50 kilometara sjeverno od iranskog grada Kermana, a zasad nema informacija o žrtvama ili šteti. Taj grad se nalazi oko tisuću kilometara južno od Teherana, a prije mjesec i pol dana u toj je provinciji zabilježen potres jačine 5.2, koji nije prouzročio žrtve. Prije 19 dana Iran je pogodio snažniji potres od 7.2 stupnja koji je u Iraku i Iranu ubio 530 osoba.

Niti pola sata kasnije zabilježen je zemljotres jačine od 6 stupnjeva na sjeveroistočnoj obali Papue Novi Gvineje. Epicentar potresa bio je na dubini od 53 kilometra pod morem, a zasad nije izdan alarm za tsunami. 

Pogledajte i galeriju potresa u Iranu i Iraku:

Potres
1 / 7
Potres u Iraku
Potres Znanstvenici upozoravaju Sljedeće godine više snažnih potresa pogodit će Zemlju. Evo i zašto... Rijeka 'Jaki kratki udar' Čak tri potresa danas zatresla riječko područje: 'Počelo je kao tutnjava...' Potres 204 km od Bagdada! Potres jačine 7,6 po Richteru pogodio Irak! Najmanje 10 mrtvih i 50 ranjenih