Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jaki kratki udar'

Čak tri potresa danas zatresla riječko područje: 'Počelo je kao tutnjava...'

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
15.11.2017.
u 12:46

Riječko područje danas je u 11.40 sati zatresao i treći potres od jutra.

Riječko područje danas je u 11,40 sati zatresao i treći potres od jutra, čija je magnituda iznosila 3.1 prema Richteru, izvijestila je Seizmološka služba RH. Epicentar tog umjerenog potresa bio je u blizini Begovog Razdolja, 40-tak kilometara jugoistočno od Rijeke, a u epicentralnom području osjetio se intenzitetom IV. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Na riječkom području umjeren potres zabilježen je danas i u 8 sati i 47 minuta.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske izvijestili su da je epicentar tog potresa bio 10-ak kilometara jugoistočno od Rijeke.

Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a u epicentralnom području osjetio se s intenzitetom IV. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestio je dežurni seizmolog Igor Mandić.

Rijeka
1/7

"Počelo je kao tutnjava"

Na stranici EMSC oni koji su osjetili podrhtavanje tla napisali su da je bilo "prilično snažno".

– Prvo je počelo kao tutnjava, nakon toga i trešnje. Nimalo ugodno – napisao je jedan stanovnik riječkog kvarta Škrljevo. 

Drugi su napisalo da je tlo podrhtavalo dvije ili tri sekunde. – Streslo je jako – napisao je očevidac iz Rijeke, dok je drugi napisao da je osjetio "jaki kratki udar". – Krevet mi se tresao nekoliko sekundi – napisao je još jedan Riječanin. 

Slab potres s epicentrom u Bakarskom zaljevu osjetio se jutros u Rijeci i okolici i u šest sati i pet minuta s epicentrom u Bakarskom zaljevu.

Ključne riječi

Komentara 11

AR
Armagedon
11:42 15.11.2017.

ma što dva od jutros ih je bilo već tri..... nadam se da će stati..... ne bi bilo dobro da pojača

Avatar mama mia
mama mia
09:04 15.11.2017.

Hrvatsku nam zatresli kojekakvi potresi

VI
Vito
13:24 15.11.2017.

Armagedon: Da pojača trest će se i Zagreb. __ A to ne bu dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije