Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo podrhtavanje

Potres 3.0 po Richteru kod Rijeke: 'Jako se osjetilo. Kao eksplozija'

EMSC
Autori: Hina, Večernji.hr
21.04.2024.
u 19:36

Ovo je drugi potres u ovom tjednu za riječko područje.

Umjeren potres magnitude 3.0 prema Richteru, s epicentrom 5 kilometara sjeverno Rijeke, zabilježili su u nedjelju u 19 sati i 25 minute seizmografi hrvatske Seizmološke službe. „Danas, 21. travnja 2024. u 19 sati i 25 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 5 kilometara sjeverno Rijeke.  Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice“, objavili su iz hrvatske Seizmološke službe

Čitatelji javljaju da su osjetili podrhtavanje tla koje nije trajalo duže od dvije, tri sekunde. 'Jako se osjetilo. Kao eksplozija'; 'Kratko je trajalo, ali smo jako osjetili';  'Baš se dosta osjetilo' neki su od komentara čitatelja. Iz Župnijskog centra 112 doznaje se da je bilo 100-tinjak poziva građana, no nitko za sada nije prijavio štetu niti je bilo ozlijeđenih osoba.

Ovo je drugi potres u ovom tjednu za riječko područje. Naime ove srijede potres nešto manji od današnjeg, svega jačine 2.0 po Richteru zadesio je grad Rijeku i okolicu. Epicentar potresa u srijedu bio je 17 kilometara zapadno-sjeverozapadno od Rijeke, na dubini od sedam kilometara i nije nanio nikakve materijalne štete 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
20:52 21.04.2024.

To navijaci Rijeke slave naslov prvaka u HNL-u pa se zemlja trese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije