Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGNITUDA 3,4

Potres probudio Dalmaciju: 'Tresli su se prozori i vrata. Dobro je zadrmalo'

emsc-csem.org
07.03.2021.
u 08:34

Seizmološka služba izvijestila je da je epicentar bio kod Vrlike u 8.09 sati

Umjereni potres osjetio se u Dalmaciji jutros u 8.09 sati. Seizmološka služba izvijestila je da je epicentar bio kod Vrlike. Kako navode, potres je bio umjereno jak, magnituda je iznosila 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V  (četiri do pet) stupnjeva EMS ljestvice.

'Više se čulo nego osjetilo', 'Lagano i kratko podrhtavanje', 'Osjetilo se kao nadolazeći vlak', 'Čulo se jako huktanje i lagano ljuljanje', 'Tresli se prozori i vrata. Dobro zadrmalo. Kratko', neka su od svjedočanstava.

O potresu je izvijestio i EMSC koji je, prema prvim podacima, naveo da je magnituda potresa bila 3,1 prema Richteru te da mu je epicentar bio sedam kilometara sjeveroistočno od Bosanskog Grahova u BiH, odnosno 81 kilometar sjeverozapadno od Splita.

VIDEO Petrinja: Život u kontejnerskom naselju na Sajmištu dva mjeseca nakon potresa

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
09:27 07.03.2021.

Ooo evo nase @dalmacije s komentiranjem potresa.

AU
austrougarskigeneral
10:24 07.03.2021.

morate bit svjesni da smo na ploči koja se miče sve nas ceka razoran potres jer od italije do japana je opasno,

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
03:58 08.03.2021.

Kako samo hrvatsku drma???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije