Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorene škole

Potres pogodio Središnju Grčku, osjetio se i u Ateni

Potres ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.11.2022.
u 01:00

Potres magnitude 5 po Richteru pogodio je središnju Grčku u utorak, a osjetio se i u Ateni, prema svjedocima, no nije bilo neposrednih izvješća o žrtvama ili ozbiljnijoj šteti.

Potres se zbio u 21:06, a epicentar mu je bio udaljen 57 kilometara sjeveroistočno od Atene, prema Europsko-mediteranskom seizmološkom centru. Riječ je o četvrtom i snažnijem potresu u utorak zabilježenom s istim epicentrom na otoku Eubeji. Prvi 4,8 dogodio se u 5.30 ujutro, a zatim su nakon sat vremena slijedila još dva magnitude 4,1 te 4,2,  piše agencija AFP.

Jutarnji potres oštetio je stare građevine te su vlasti zatvorile škole.

Grčka je često pogođena potresima, od kojih većina ne izaziva ozbiljniju štetu.

Video: Brod Galeb na remontu u brodogradilištu Kraljevica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije