Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJSKE POLJANE

'Potres me bacio na stol. Zet me primio i iznio van. Ne znam kako bih izašla'

Majske Poljane: U trenutku potresa bio na tavanu, spasio sina i punicu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
05.01.2021.
u 09:29

Potres je zatresao i usred snimanja. Odmah su svi bili spremni napustiti kuću.

Ivka Velebit iz Majskih Poljana u trenutku razornog potresa nalazila se u kuhinji. Snažni potres bacio ju je na stol, a u pomoć je pristigao njezin zet Mladen koji je nekoliko trenutaka prije toga sanirao dimnjak oštećen u potresu koji je bio dan ranije.

- Uhvatio me zet i iznio, ja ne znam kako bih izašla - rekla je Ivka.

Kaže kako ju je potres bacio na stol te da su stvari iz ormarića počele padati po njoj zbog čega ima i kvrgu na glavi. Rekla je kako se ne sjeća ničega te da je samo odjednom vidjela da je na cesti.

Potres je zatresao i usred snimanja. Odmah su svi bili spremni napustiti kuću.

- Svaki dan tako pomalo zatrese. Jučer je bilo dobro, nije se osjetilo, rekoh 'adj, gotovo je'. Kad jutros, bio sam u kupaonici i kad je počelo zujati bilo je strašno. Ne znaš nikada kad će to stati - rekao je zet Mladen.

- Ja sam bio baš na tavanu kad je to bilo. Ja i sin smo sanirali dimnjak - rekao je Mladen i dodao da su završili dimnjak kada je počeo potres.

- Jedva smo sišli dolje. Jedan korak naprijed, dva nazad. Pali smo niz stepenice, njega sam izbacio na cestu. Punica je ostala u kuhinji, peć ju je stisla, došla je iz jednog ćoška u drugi. Onda sam nju iščupao i na cestu otišao - objasnio je Mladen.

U Majskim Poljanama je i Dragan, on je zajedno s bratom smješten u kontejner. Kuća im je uništena.

- Imamo prehrane, imamo vode i imamo svega. Želim se dobro zahvaliti narodu koji nas obilazi, mogu im zahvalan biti do života. Imam samo riječi zahvale, ništa drugo - rekao je Dragan.

Ključne riječi

Komentara 5

JU
Jura
09:51 05.01.2021.

Ima li na Baniji još koje selo osim Majskih Poljana? Čitajući večernju hartiju, izgleda da nema.

Avatar rubinet
rubinet
10:20 05.01.2021.

Na Banovini ima još sela ... poput Čuntića, Peckog, Dragotinaca, Kraljevčana i Prnjavora Čuntićkog...dajte malo napišite i o njima...

MI
misho32
11:21 05.01.2021.

nigdje u medijima ne piše kakvu su tragedije preživjeli prognanici iz Posavine, naseljeni na Banovini . Ne mogu vratiti svojim domovima u republici srpskoj a su im tu srušene i kuće i nitko ih ne primjećuje i tertira ih se kao uljeze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije