Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi u dva dana

Snažan potres pogodio Kaliforniju. Oštećene zgrade, ima ozlijeđenih

Potres u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.07.2019.
u 08:07

Zadnji potres područje je pogodio oko 20 sati po lokalnom vremenu pored grada Ridgecresta na rubu nacionalnog parka Death Valley, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa

Potres magnitude 7,1 pogodio je južnu Kaliforniju u petak te oštetio zgrade, s 11 puta većom snagom nego podrhtavanja koja su pogodila područje dan prije.

Zadnji potres područje je pogodio oko 20 sati po lokalnom vremenu pored grada Ridgecresta na rubu nacionalnog parka Death Valley, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa, prema američkoj seizmološkoj agenciji, a 7,1 stupanj je izmjerila i europsko-mediteranska seizmološka agencija.

CNN piše kako su se tresle zgrade, a ljudi su u strahu bježali na ulice.  "Kuće i zgrade su se ljuljale, temelji su pucali, zidovi se podizali", rekao je vatrogasac iz San Bernardina.

Lucy Jones, seizmologinja s kalifornijskog instituta za tehnologiju (CalTech) rekla je da je potres u petak bio najjači u toj regiji od 1999., kad je izmjeren potres također magnitude 7,1.

Vatrogasna postaja San Bernardino objavila je u petak da nije bilo žrtava, ali da su u potresu oštećene zgrade. Jaka podrhtavanja osjećaju se u južnoj Kaliforniji nakon potresa magnitude 6,4 u četvrtak ujutro.

U tom je potresu lakše ozlijeđeno nekoliko ljudi, a dvije kuće zahvaćene su vatrom izazvanom oštećenjima na plinskim instalacijama, rekli su dužnosnici.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Matteo1212
Matteo1212
09:38 06.07.2019.

Obren, slažem se sa tvojim komentarom s time da mislim da više vrijedi za EU koja veliča sve što si naveo te koja je plus toga izbacila Boga iz ustava te favorizira i nameće na sve moguće načine ateiste i pripadnike raznih azijskih religija (islam) koje nemaju blage veze sa evropskom kulturom -to je siguran put u propast i bez potresa

OB
ObrenM
08:57 06.07.2019.

Neka naprave paradu ponosa,eutanaziju,pedofiliju i ostale vrijednote modernog drustva.To ce ih sigurno zastiti i bez Boga-"koga nema".Memento mori (sjeti se da ces umrijeti)

MA
Matrix5
21:13 06.07.2019.

Planeta nam polako puca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije