Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo podrhtavanje

Potres magnitude 4,8 prema Richteru zatresao Rumunjsku: 'Dosta jako. Kuća se tresla'

Potres u Rumunjskoj
EMSC
20.03.2023.
u 15:09

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa bio je na dubini od pet kilometara

Potres magnitude 4,8 prema Richteru zatresao je danas Rumunjsku, u 16.02 sati po lokalnom vremenu. Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa bio je na dubini od pet kilometara. Također, ističe se kako je epicentar potresa bio 13 kilometara od grada Târgu Jiu te 59 kilometara grada Drobeta-Turnu Severin.

"Bio je snažan", "Jako se osjetio nekoliko sekundi", "Kratko i snažno", "Pomaknuli su se namještaj, krevet i televizor", "Dosta jako. Kuća se tresla", neki su od komentara građana koji su osjetili potres. 

 

Podsjetimo, u veljači su u Rumunjskoj zabilježeni potresi magnituda 5,0 i 5,5.

Potres magnitude 5,0 zatresao je u ponedjeljak, 13. veljače, u 16.58 sati po lokalnom vremenu. Drugi, jači potres magnitude 5,5, uslijedio je idući dan. Zabilježen je oko 15.16 sati po lokalnom vremenu. 

 

VIDEO Pogledajte kakav je kaos u supermarketu napravio potres magnitude 6,8 po Richteru u Ekvadoru

Ključne riječi

Komentara 3

PR
proljetnamora
16:30 20.03.2023.

Ju bre! Pa osetio se zemljotres i u Kragujevac i Niš?! Jesu ljudi istrčali u paniku, ne pišete?

Avatar fidelio
fidelio
16:30 20.03.2023.

Svake godine ima desetak tisuća potresa između 4 i 5. To je u prosjeku 20-30 dnevno. Može li se prestati izvještavati o njima kao da su kataklizmički događaji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije