Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USRED NOĆI

Potres jačine 3,9 stupnjeva po Richteru pogodio Sinjsko područje: 'Probudio me iz sna. Snažno se treslo'

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
13.03.2017.
u 07:24

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

Sinjsko područje pogodio je noćas u 2 sata i 31 minutu umjereno jak potres s epicentrom 20 kilometara sjeveroistočno od Sinja, u blizini Prologa u BiH, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Magnituda potresa bila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI (petog do šestog) stupnja MCS (Mercalli Cancani Siebergove) ljestvice.

Potres se u Hrvatskoj osjetio na širem području oko Sinja, u Splitu i okolici. Za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra javili su se građani Sinja i okolice koji su osjetili potres i ovo su neke od reakcija: 'Trajao je oko pet sekundi', 'Probudio me iz sna. Snažno se treslo', 'Srećom, nije dugo trajalo ali je lipo zatreslo', 'Prilično jako je treslo oko pet sekundi', 'Osjetilo se i u Splitu, nije snažno ali dovoljno neugodno da te probudi'.

>> Potres jačine 2,9 stupnjeva po Richteru zatresao područje kod Križevaca

>> Građane BiH pogodio manji potres

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
07:41 13.03.2017.

strašan potres, taman pred izbore stigao, ko naručen, da malo razbudi sinjane. jesu li stradali alkarski dvori, što ih država gradi za lokalne turske običaje gađanja kopljem neku metalnu pločicu obješenu na uže? nisu, čvrsta gradnja, kvalitetni domaći zidari... babaaba se probudila od silnog potresa. ej, ljudi moji, kakve stvari vi vijestima proglašavate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije