Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poštar-ubojica

Potraga za ubojicom umirovljenika iz Virovitice trajala tri dana

tijela (1)
Maja Šantoši/PIXSELL
29.05.2010.
u 16:12

U petak, kasno popodne, policija je smanjila brojnost i aktivnosti na terenu, jer ih je od uhićenja ubojice dijelio tek koji korak

Policija je pretražila obiteljsku kuću poštara-ubojice, u kojoj je živio s bratom i prikuplja ostale materijalne dokaze koji bi trebali potvrdili da se radi o ubojici virovitičkih umirovljenika. Tri dana i tri noći virovitički policajci nisu imali sna.

Nakon detaljne pretrage i forenzičnog vještačenja obiteljskog dvorišta i kuće, u kojoj je u srijedu otkriveno monstrouzno ubojstvo Ante Galića (77) i Ane Satler Galić (71), u petak je potraga bila proširena na cijelu ulicu Augusta Cesarca, obližnji potok Ođenicu, te zelene površine, kontejnere i kante za kućni otpad. 

Metar po metar pretražili su i ispitali sve kako bi pronašli nož ili kakav oštri predmet koji je ubojica odbacio prilikom napuštanja mjesta zločina. U akciju potrage uključili su sve raspoložive snage, a pomoć je virovitičkim kriminalistima stigla iz Ravnateljstva policije RH i PU zagrebačke. Sudeći prema stručnim kadrovima koji su sudjelovali u kriminalističkom istraživanju i uloženim fizičkim naporima, došli su do konkretnih rezultata.

Policajci u uniformi i u civilu, u petak su obilazili obiteljske kuće i ugostiteljske lokale te od građana prikupljali podatke, a policija je i putem lokalnih radio stanica pozvala građane u pomoć kako bi što prije došli do ubojice. Stožer policijske akcije otkrivanja ubojice u Virovitici radio je bez prekida 24 sata.

U petak, u kasnim poslijepodnevnim satima, građani su primijetili da je policija smanjila svoju brojnost i aktivnosti na terenu, što je navelo na zaključak da ju od uhićenja ubojice dijelio tek koji korak.

Ožalošćena obitelj, susjedi i građani Virovitice u subotu su na mjesnom groblju u selu Borova na posljednji počinak ispratiti svoga Antu i svoju Anu, nedužne virovitičke umirovljenike. Uz molitvu za spas njihovih duša, građani su sasvim sigurno uputili molitvu policiji da monstrouznog ubojicu što prije skloni s virovitičkih ulica, kao što se ubrzo dogodilo. 

 

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:42 29.05.2010.

Bravo policija! Rjesenje tog razbojstva nije bilo nimalo lako ali je policijski posao odradjen bezprijekorno i profesionalno u kratkom vremenu i na najvisoj razini. Sve cestitke policiji i jedno veliko HVALA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije