Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Potpisana velika predizborna koalicija sa SDP-om na čelu

03.02.2009.
u 12:36

U Sisku su danas koaliciju o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima potpisali predstavnici SDP-a, HNS-a, HSU-a, DSU-a, DC-a i SDSS-a. Njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Siska bit će esdepeovac Davorko Vidović. Potpisivanju međustranačkog sporazuma nazočili su i predsjednici SDP-a, HNS-a i DC-a Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vesna Škare Ožbolt.

- Okupljene stranke lijevog centra odavde prvi put šalju novu poruku javnosti i Hrvatskoj te želimo da što više ovakvih platformi usuglasimo u drugim područjima Hrvatske – rekao je Radimir Čačić nakon potpisivanja koalicije.

Riječ je o prvoj velikoj koaliciji u Hrvatskoj koja je usuglašena za predstojeće lokalne izbore, no znakovito je da u njoj nema HSS-a i HSLS-a čiji su predstavnici bili bliski suradnici Davorka Vidovića za vrijeme prošlih lokalnih izbora.

- Koalicija je i dalje otvorena za sve stranke lijevog centra pa tako i za HSS, HSLS i SDA s kojima smo također pregovarali i nadam se da će oni uskoro donijeti svoju konačnu odluku. Odluka o tome hoće li oni izaći na izbore u svibnju samostalno ili s nekom drugom opcijom je na njima, a rekao bih i na državnoj razini tih stranaka također - rekao je Davorko Vidović.

U odnosu na prošle lokalne izbore, SDP-ova koalicija u Sisku siromašnija je za HSS i HSLS, no nove su članice Demokratska stranka umirovljenika i SDSS. U gradu zasad vladaju HDZ i HSP.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije