Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Potpisan ugovor o radovima na rekonstrukciji Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku

- Ovo je doista veliki dan za Opću bolnicu, a rekao bih i općenito za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika - rekao je župan i dodao kako je ovo povijesni dan i za grad Sisak i ovu županiju
08. veljače 2018. u 12:53 0 komentara 275 prikaza
Župan Ivo Žinić sa zamjenicima na potpisivanju ugovora

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je zajedno sa svojim zamjenicima nazočio potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku. Ugovor su potpisali ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović i Ino Galić, direktor Presoflexasa u ime izvođača radova.

Mjera ima ekonomski, socijalni i ekološki karakter, a povećat će i sigurnost građana Karlovačka županija Javni radovi u funkciji prevencije požara, poplava i zaštite okoliša

Riječ je o rekonstrukciji površine veličine 9000 četvornih metara, na ukupno šest katova u kojima će biti smješteni objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica, hemodijaliza, laboratorij i dijagnostika. Radovi, ukupne vrijednosti 106 milijuna kuna, bit će dovršeni u roku od 19 mjeseci, a početak radova očekuje se u ožujku ove godine, ili prije, ako to vremenski uvjeti dozvole.

- Ovo je doista veliki dan za Opću bolnicu, a rekao bih i općenito za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika - rekao je župan i dodao kako je ovo povijesni dan i za grad Sisak i ovu županiju.

- Hvala svima koji su zadnjih godina radili na projektnoj dokumentaciji, a pogotovo zahvaljujem timu koji je zadnjih godinu dana radio na preinaci projektne dokumentacije, od projektanata, naše razvojne agencije SIMORA, stručnjaka u bolnici, ravnatelja i svima onima koji su radili danima i noćima da uspijemo uhvatiti ova sredstva. Sedamdeset milijuna kuna bespovratnih sredstava, ostatak do 106 milijuna su vlastita sredstva, iz izvora ministarstva financija, zdravstva, regionalnog razvoja i Županije - kazao je Žinić.

Župan se kratko osvrnuo i na komentare kako je projekt sisačke bolnice od nekih ocijenjen kao jedan od najvećih promašaja Županije.

- Ako je ovo promašaj ja vas pitam, što su to onda uspjesi!? Ovo je veliki uspjeh cijelog tima, koji je doveo do ovog dana - zaključio je župan Žinić.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Župan Darko Koren na predstavljanu projekata Koprivničko-križevačka županija Uz pomoć Razvojne agencije lani u županiju stiglo 43 milijuna kuna U preuređenje prostora stare škole uloženo je 180.000 kuna Primorsko goranska županija Otvoren Društveni dom za djecu i mlade u Vratima Župan Goran Pauk ističe kako digitalno gospodarstvo Europe godišnje raste 12 posto Šibensko-kninska županija Bespovratnim sredstvima EU razvijaju širokopojasnu infrasktrukturu
Zvonimir Despot
Što se to dogodilo s Milanovićem? Ovo se ne bi usudio kazati ni Tuđman
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.