Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar u Rijeci

Potpisan sporazum o izgradnji mosta preko rijeke Vuke

PXL_111116_1180
16.11.2011.
u 15:08

Grad Rijeka u ovom projektu nastupa kao donator izgradnje, a IGH d.d. kao donator projekta. Pješačkim mostom povezat će Vukina ulica i naselje Olajnica

Gradonačelnici prijateljskih gradova Rijeke i Vukovara, Vojko Obersnel i Željko Sabo potpisali su danas u Rijeci Sporazum o izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Vuke u Vukovaru, Grad Rijeka u ovom projektu nastupa kao donator izgradnje, a IGH d.d. kao donator projekta. Novim pješačkim mostom čelične lučne konstrukcije, duljine 46,94 metra, povezat će se Vukina ulica i naselje Olajnica. Predviđena cijena izgradnje iznosit će 1,5 milijun kuna bez PDV-a.

 

Zahvaljujući suradnji Kluba gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, 128. brigade Sv. Vid Rijeka, Udruge hrvatskih dragovoljaca 1991., Kluba navijača Armada Rijeka i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije upravo se večeras organizira i manifestacija “Vukovar u Rijeci” kojoj će prisustvovati i vukovarski brnaitelji Branko Borković Mladi Jastreb i Damir Radnić. Nakon prigodne akademije povodom dvadesete godišnjice okupacije Vukovara koja će se održati u 19 sati, u svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji slijedi mimohod sušačkih gimnazijalaca s upaljenim svijećama do Mosta hrvatskih branitelja. U 19,45 sati najavljeno je i okupljanje građana u Vukovarskoj ulici, pored murala Vukovar, koji će se potom uputiti do Mosta branitelja gdje u 20,15 sati počinje molitva za branitelje Vukovara i sve preminule branitelje koju će predvoditi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
08:14 18.11.2011.

Novim pješačkim mostom čelične lučne konstrukcije, duljine 46,94 metra, povezat će se Vukina ulica i naselje Olajnica. Predviđena cijena izgradnje iznosit će 1,5 milijun kuna bez PDV-a. 1.500.000 X 23 % = 1.845.000 kuna za 46,94 metra čelika... u Paguagu je \"60\" metara - između dvije obale koje spaja nema niti 30 metara - mosta od betona i kamena koštao 11.000.000 kuna Zanimljive građevinske cijene, zar ne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije