Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA Čačić i Milanović na sporazumu u Šibeniku

Potpisali Petrina, SDP i HNS, a SDSS će kasnije

15.04.2009.
u 15:20

U šibenskoj gradskoj vijećnici danas su Duško Živković, Goran Jurković i Stipe Petrina, predstavnici SDP-a, HNS-a i Nezavisne županijske liste Stipe Petrine, potpisali tzv. aneks međustranačkog sporazuma o zajedničkom nastupu na izborima za župana Šibensko-kninske županije.

Na potpisivanje tog predizbornog sporazuma stigli su i čelnici tih stranaka na državnoj razini Zoran Milanović (SDP) i Radimir Čačić (HNS). Ipak, unatoč jučerašnjoj najavi, na tom se susretu nije pojavio i Milorad Pupovac u ime SDSS-a, stranke koja je danas također trebala potpisati navedeni sporazum o zajedničkom kandidatu za župana.

Duško Živković, kandidat za župana, ispričavajući se, pojasnio je kako predstavnici SDSS-a nisu mogli biti nazočni “iz objektivnih razloga”, te kako će se sporazumu pridružiti sljedećeg tjedna. Inače, tim je sporazumom ujedno dogovoreno da dvoje zamjenika župana u slučaju izborne pobjede budu imenovani iz HNS-a i nezavisne liste S. Petrine.

– Uopće ne sumnjam u pobjedu jer ja nisam igrač koji ulazi u utakmice koje su izgubljene. Na izborima za županijsku listu izlazimo sa samostalnom listom, a poslije smo otvoreni za suradnju sa svima osim s HDZ-om. Jedini nam je motiv skidanje HDZ-a s vlasti – kazao je Stipe Petrina, uz napomenu kako je najprosperitetnija županija dovedena na zadnje mjesto.

– Napokon je došlo vrijeme da se ova županija probudi iz mrtvila i sljepila – dodao je potom HNS-ovac Goran Jurković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije