Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SNAZI METEOALARM

Potencijalno opasno vrijeme: Ovaj vikend stiže novo nevrijeme, evo što nas očekuje

Slavonski Brod: Tamni olujni oblaci najavljuju naglu promjenu vremena
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
25.05.2024.
u 07:57

Grmljavinsko nevrijeme bi u nedjelju moglo stići do gorja te u zaleđe Dalmacije pa će i tamo sutra biti na snazi žuto upozorenje, dok se na istoku Hrvatske očekuje smirivanje

Potencijalno opasno vrijeme očekuje se u dijelovima Hrvatske ovog prognostički nestabilnog vikenda, najavio je do Državni hidrometeorološki zavod, zbog čega je na snazi žuti meteoalarm. Novo grmljavinsko nevrijeme moglo bi doći na mjesta u karlovačkoj, zagrebačkoj regiji te na sjeveru i u Slavoniji, a vjerojatnost grmljavine je oko 50 posto. 

''Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Ponegdje kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi, uglavnom poslijepodne i navečer u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 °C'', prognozira za ovu subotu DHMZ.

Foto: DHMZ

Grmljavinsko nevrijeme bi u nedjelju moglo stići do gorja te u zaleđe Dalmacije pa će i tamo sutra biti na snazi žuto upozorenje, dok se na istoku Hrvatske očekuje smirivanje. Uz to, u nedjelju se očekuju i nešto niže temperature. 

- Promjenljivo, mjestimice u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Ponegdje kiša te pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje bura, osobito na sjevernom dijelu, a na srednjem u prvom dijelu dana prolazno jugoistočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 °C - prognozira se za nedjelju, a stabilizaciju u idućim danima ne najavljuje ni meteorologinja Tomislava Hojsak. 

POVEZANI ČLANCI:

- Početkom idućeg tjedna sunčanije, u ponedjeljak jutarnja magla. Najveća vjerojatnost pljuskova s grmljavina je u unutrašnjosti Dalmacije i u gorskoj Hrvatskoj, a u utorak su mogući i drugdje. Ni na Jadranu neće biti posve stabilno. Sunčanih razdoblja više nego na kopnu, a pljuskova manje. U nedjelju i ponedjeljak poneki se iz unutrašnjosti može spustiti do obale, osobito dalmatinske, a u utorak je vjerojatnost za njih povećana duž cijele obale. Vjetar slab, povremeno umjeren sjeverozapadni, na sjeveru i bura - prognozirala je za HRT.

Što se tiče uvjeta na cesti, HAK u jutarnjim satima izvještava kako na većini cesta ''promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi''. Uz to, prekida nema ni u pomorskom prometu.
 

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
09:53 25.05.2024.

"Udari pljusak, navališe potoci, dunuše vjetrovi i jurnuše na kuću, ali se ona na sruši, jer je sagrađena na litici.“ .... drugim rečima ma nek puše svašta samo da Oluje ne budne jer me trnci prolaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije