Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaber

'Posuđival sam si drvene tačke, pa sam si pronašel i Maricu'

'hajduk1_mlm_zag_270212'
''
28.02.2013.
u 12:00


Prvi put ugledal sam je u autobusu, ali je Marica rekla kako to nije bila ona, prisjeća se Željko

Željko i Marica Hajduk iz Gabera pokraj Desinića proslavili su svoj Zlatni pir - 50 godina braka. Željko koji je rođen 1939. i šest godina mlađa Marica iz Male Gore pokraj Vinagore, upoznali su se u srpnju 1961. godine.

- Upoznali smo se u autobusu na relaciji Zagreb - Desinić. Ugledavši lijepu curu u autobusu, dugo sam se raspitivao tko je ona. Kad sam saznao ime, krenuo sam u akciju, ali je Marica, onako mlada i preplašena rekla da ta djevojka u autobusu nije bila ona.

Tajanstvena puca

Nakon nekog vremena opet smo se slučajno našli na Vinagori kad je Marica nosila trom Majke Božje Vinagorske. Raspitao sam se ponovo tko je ta tajanstvena puca, i odlučio sam je istog dana potražiti. Došavši u kuću Maričinih roditelja, shvatio sam da sam upravo kod njih posudio drvenu tačku prilikom gradnje kuće - rekao je Željko. Svadbeno veselje trajalo je dva dana i dvije noći i to ne u restoranu, nego u kućama - Svadbena povorka nekad nije išla autima, već pješice i to sjećam se, po velikom snijegu.

Zajedno tri generacije

Tada se živjelo skromno, a sad možemo biti sretni jer smo stvorili lijepo obiteljsko gospodarstvo, a u svemu nam pomažu sin jedinac Darko, snaha Suzana i dvoje unučadi Antonio i Valentina - rekla je Marica te dodala kako je ovo lijep primjer kako još uvijek mogu zajedno živjeti i raditi tri generacije. Slavlje se održalo u njihovom objektu - Vinotočju Hajduk, a velikom slavlju sa 70-ak uzvanika pridružila se rodbina, susjedi i prijatelji, a u goste su im došle čak i maškare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije