Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVAO INFORMACIJE IZ ISTRAGA

Postupak protiv Drnića bit će obustavljen jer je umro

Rudolf Krpina, Vjekoslav Drnić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
06.11.2019.
u 17:05

Postupak protiv Drnića bit će obustavljen kada sud dobije smrtovnicu, što će se vjerojatno dogoditi u dogledno vrijeme

Suđenje Vladi Rajiću te skupini poduzetnika i policajaca koji su optuženi za odavanje informacija iz najtajnijih istraga, ponovo će zastati, ovaj put zbog smrtnog slučaja. Naime, umro je Vjekoslav Drnić, jedan od optuženih policajaca, koji je prema optužnici, bio spona između Marka Svaline, bivšeg djelatnika PNUSKOK-a i poduzetnika, koji su za usluge ili novac kupovali informacije iz najtajnijih istraga.

Postupak protiv Drnića bit će obustavljen kada sud dobije smrtovnicu, što će se vjerojatno dogoditi u dogledno vrijeme. U međuvremenu, odbijen je i zahtjev obrane za izuzećem suca Tomislava Juriše i cijelog njegovog vijeća. Zahtjevi za izuzećem u ovom predmetu nisu bili rijetki, pa se tako suđenje nije maklo od početka. Priča se po sudovima razvlači od listopada 2012. kada su Rajić i ostali uhićeni. Nakon jednogodišnje istrage, podignuta je optužnica koju je sud u više navrata vraćao USKOK-u na doradu. Zatim je obrana legalno opstruirala postupak tražeći izdvajanje nekih dokaza kao nezakonitih, s čime je nastavila i kada je u siječnju 2017. formalno počelo suđenje.

No pravog početka suđenja zapravo i nije bilo, jer su ponovo uslijedili zahtjevi za izdvajanjem nezakonitih dokaza, izuzećima te naravno stvarne ili umišljene bolesti optuženika... Dvije rasprave zakazane za ovaj tjedna unaprijed su odgođene, a suđenje koje je formalno počelo 2017., no nije se pomaklo dalje od izjašnjavanja o krivnji, moglo  bi upasti u nove probleme ako sudac Juriša ode na Visoki kazneni sud. U tom slučaju spis će biti dodijeljen novom sucu što znači da će suđenje morati početi ispočetka.

Komentara 17

SV
SveJeUzalud
17:43 06.11.2019.

....zbog brzine pravosuđa svi kriminalci će umrijeti prirodnom smrću bogati i slavni......

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:54 06.11.2019.

Još jedan slučaj, gdje je smrt puno brža od hrvatskog pravosuđa. To već postaje simptomatično.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:08 06.11.2019.

Nakon saznanja da ce sudac Juriša uskorobiti unapredjen na poziciju na Visoki kazneni sud, ne sumnjam da je buducnost pravosudja u RH svijetla. Taj primjerni primjerak zastitnika pravde je u zadnjih 5 godina vodjenja ovog postupka uspio cak kompletirati izjašnjavanjaaa osumljenika o krivnji. Sve dalje ce ici ko po loju pa on zasluzuje to unapredjenje…..zemljo otvori se….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije