Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELE SE SVAKOM BROJU

Posteri i mozgalice odmah privuku djecu, a Radost znaju čitati i njihovi roditelji

MIRNA VUKOJA
13.01.2021.
u 07:22

Školarci OŠ Mitnica iz Vukovara i ove godine donacijom HEP-a dobivaju besplatnu Radost

Na radost učenika nižih razreda Osnovne škole Mitnica iz Vukovara oni i ove godine, zahvaljujući donaciji HEP-a, svaki mjesec primaju besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Tako mališani ponovno mogu uživati u sadržajima koje im Radost iz mjeseca u mjesec pruža i na koje su se već navikli.

Vesele se svakom broju

– Svaki mjesec jedva čekam da dobijem novu Radost, da vidim što novog ima u njoj. Prvo što pogledam su posteri na sredini i kraju, a zatim krećem s rješavanjem razlika i mozgalicama. Volim čitati i prigodne priče i pjesmice – kaže učenik 3. a razreda OŠ Mitnica Matej Kedmenec.

Mnogi od njih vole razne stripove i mozgalice, dok su posteri koje nudi Radost posebna priča s obzirom na to da krase brojne dječje sobe mališana iz Vukovara.

– Veselim se svakom novom broju Radosti. Prvo pročitam strip, a zatim otkrivam ostale zanimljivosti koje krije. Osim što volim rješavati zadatke, volim čitati pjesmice i pogledati likovne radove naših vršnjaka – rekla je Mija Rambala, koja također pohađa 3. a razred OŠ Mitnica.

I ove godine ovaj popularni dječji časopis prati nastavni plan i program, ali i godišnja doba, razne važne datume i slično tako da mnogi od učitelja Radost koriste i kao alternativni udžbenik za potrebe nastave. Pri tome svaki od učenika u časopisu, ovisno o svojim afinitetima, može pronaći nešto za sebe i što ga posebno zanima. Učiteljica 3. a razreda OŠ Mitnica Mirna Vukoja kaže da se učenici vesele svakome novom broju.

– Učenici naše škole već godinama dobivaju Radost i vesele se svakom novom broju. Uz mnogo edukativnih sadržaja, zanimljivih priča i pjesmica, ipak su posteri i mozgalice ono što im na prvu privuče pozornost. Radost iz tekućeg mjeseca čitamo u školi dok ne dobijemo novu, tada ih nosimo kući gdje ih, učenici priznaju, i roditelji znaju čitati i prisjetiti se svojih radosti uz Radost – rekla je učiteljica Mirna Vukoja, posebno zahvaljujući HEP-u koji je učenicima njene škole i ove godine osigurao besplatne primjerke Radosti za svakog od učenika nižih razreda.

Razvija naviku čitanja

Učitelji vrlo često ističu i da Radost nema samo važnost u obrazovanju i svladavanju gradiva nego i da čitanje kod djece razvija i naviku čitanja. Naime, djeca u vrijeme modernih tehnologija sve više vremena provode uz mobitele, tablete i slične stvari, tako da listanje i čitanje Radosti može puno značiti djeci u njihovoj budućnosti i daljnjem životu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije