Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tiho i bez pompe

Postavljene nove dvojezične ploče u Vukovaru

Postavljene nove dvojezične ploče u Vukovaru (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
19.01.2014.
u 13:17

Dvojezične ploče ponovno stoje na objektima Općinskog, Prekršajnog i Županijskog suda te Zavoda za zapošljavanje sa kojih su skinuti u jednoj od noćnih akcija koja se dogodila početkom ove godine.

Tiho i bez previše medijske pompe krajem proteklog tjedna u Vukovaru je postavljeno niz novih dvojezičnih ploča na objekte u kojima se nalaze podružnice državnih institucija. Tako dvojezične ploče ponovno stoje na objektima Općinskog, Prekršajnog i Županijskog suda te Zavoda za zapošljavanje sa kojih su skinuti u jednoj od noćnih akcija koja se dogodila početkom ove godine. Bilo je to najmaosvnije skidanje postavljenih dvojezičnih ploča kada ih je tijekom noći skinuto čak šest.

Uz te objekte dvojezične ploče ponovno su postavljene i na zgradi Centra za socijalnu skrb kao i Carinske uprave. Od kraja mjeseca studenoga prošle godine dvojezične ploče postavljene su i na zgrade PP Vukovar, Općinskog i Županijskog odvjetništva, Zavoda za zdravstveno osiguranje, Ureda za obranu i Ureda državne uprave. Inače, nakon objave rezultata Popisa stanovništva, koji je pokazao da u Vukovaru živi 34,85 posto građana srpske nacionalnosti, prve dvojezične ploče u gradu sukladno odredbama ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina postavljene su 2. rujna. Toga dana zabilježeni su i najteži incidenti kada su pripadnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i drugi građani nasilno skinuli postavljene ploče na zgradi Ureda državne uprave, Porezne uprave i policije.

Postavljanje ploča i njihovo skidanje ne predstavlja više vijest u Vukovaru

Fotografije naguravanja građana i policije, pri čemu je nekoliko građana i policajaca i ozlijeđeno, obišle su cijeli svijet. Prosvjedi i interventna policija na ulicama postala je svakodnevnica Vukovara. Postavljanja dvojezičnih ploča i akcije njihovih noćnih skidanja nastavljene su i dalje tako da to više i ne predstavlja nikakvu vijest u Vukovaru. Dvojezične ploče su razbijane i skidane u čemu su sudjelovali branitelji, nepoznate osobe ali i policajci. Dva dana prije obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara dogodio se i najveći incident vezan za postavljene dvojezične ploče. Tada je Darko Pajčić zadobio teške ozljede radi kojih je još uvijek u bolnici dok su vukovarski policajac S.S., koji je sudjelovao u incidentu, i njegova obitelj već više od dva mjeseca pod 24-satnim policijskim nadzorom radi prijetnji koje su dobivali.

>> Vukovar: Od rujna napadnuto i ozlijeđeno desetak policajaca

Komentara 30

LO
lokun
13:39 19.01.2014.

Ova vlast upravo to želi,ali Hrvati neće pristati pod nekakvim izgovorom nekakvih prava SRBIZACIJU, MEMORANDUMIZACIJu Hrvatske, ZLO koje je ostavio Memorandum 1 valjda ne žele završiti Memorandumom2

MI
Mirnadob
13:40 19.01.2014.

Stvarno,zar ova Vlada ne-moze prestat,"na suho" silovat,Vukovar i vukovarce? Neznam,kome oni sa time cine dobro,ili uslugu? Vukovarcima sigurno NE!

Avatar Franky..Stone
Franky..Stone
13:43 19.01.2014.

Već se veselim , :-)) .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije