Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićnoj priči prijeti gašenje

Na meti Porezne uprave: Postaju li Salajevi žrtve fiskalizacije!?

Imanje obitelji Salaj u Čazmi
Foto: Damir Špehar / Pixsell
1/7
08.12.2013.
u 13:23

Zbog lošeg signala i niskih temperatura fiskalne blagajne na imanju obitelji Salaj u Grabovnici ne rade onako kako bi to htjeli inspektori Porezne uprave

Božićnoj priči, prekrasnoj i sada već gotovo svjetski poznatoj manifestaciji, fascinantnoj svjetlosnoj čaroliji na bajkovitom imanju obitelji Salaj u Grabovnici pokraj Čazme, narednih dana prijeti gašenje! Naime, zadivljujuću ljepotu ugođaja koju stvara rekordnih 1.400.000 blještavih lampica mogao bi ugasiti nitko drugi do Zakon o fiskalizaciji, potvrdio nam je očajni vlasnik Zlatko Salaj.

-Fiskalizacija nam je veliki problem i ako s Poreznom upravom iz Bjelovara ne nađemo zajednički jezik ne preostaje nam drugo do pozvati novinare i obavijestiti javnost o gašenju manifestacije - ističe ogorčeno Salaj. Problem je, kaže, dvojak. Prije svega na imanju je loš ili ga ni nema signal za fiskalne blagajne, a drugi problem je taj što na niskim temperaturama ti uređaji ni ne rade.

-Trenutno ne naplaćujemo ulaznice jer se bojimo visokih kazni, no to dalje tako neće ići - zabrinuto ističe Salaj navodeći da oni ipak nisu odgovorni za takvo stanje i ne mogu biti ni krivi. Uredno su, kaže, učinili sve što se od njih tražilo, no signal i temperaturu sami pojačati ne mogu. Da stvar bude gora prema nekim tumačenjima zakona manifestacije na otvorenom ne podliježu obvezi fiskalizacije, no u Poreznoj upravi očito ne misle tako. Salaja i članove Zadruge koja organizira Božićnu priču posebno smeta krajnja nedobronamjernost poreznika.

-Da su nam htjeli pomoći došli bi puno ranije i upozorili nas, a ne u petak na dan svečanosti prvog paljenja lampica i tri sata nas “češljali”. To je samo inat - tvrdi Salaj pitajući se gdje je tu potpora poduzetništvu o kojoj se toliko govori.

Komentara 68

AT
anton.tubanovic
15:11 08.12.2013.

Digitron buje ima fiskalnu blagajnu, oko 2500 kn, radi na wi-fi ili data sim. Vip ima tamo signala, radi na edge, sto je dovoljno za fiskalnu blagajnu. Puno uspjeha vam zelim.

MA
matijazaga
13:53 08.12.2013.

Ako se uistinu ne nade rjesenje za ovaj problem onda smo stvarno ali stvarno IDIOTSKA drzava i IDIOTSKI narod i ne zasluzujemo nista drugo nego biti potlaceni i mizerni.

UM
uklonite mi račun
19:06 08.12.2013.

Ako negdje nema signala nebi se ni trebao provoditi zakon o fiskalizaciji. Kako ćeš provesti zakon o prometnim pravilima negdje gdje nema nikakvih prometnica? Ista stvar. P.S. Zbog konstantih ničim izazvanih zabrana komentiranja (ne vrijeđam nikoga, ne prostačim a držimžim se teme, ali valjda kršim pravilo broj 5 pravilnika o komentiranju) htio bih da mi se ukloni račun s ovog portala. Obzirom da je moj zahtjev nevezan uz temu, kad mi zabranite komentiranje idući put molim vas i izbrišite mi profil usput. Hvala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije