Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Agrokor je važan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije

vlada, plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
16.03.2017.
u 10:50

Zatvoreni dio sjednice na dnevnom redu ima 8 točaka.

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na situaciju vezanu uz Agrokor na početku 26. sjednice Vlade te poručio da svi zajedno "trebamo smiriti loptu" te "trezvezno pristupiti dijalogu".

– Agrokor je važan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije – izjavio je premijer.

– Moja je poruka da treba izbjeći dramatiku i ostvariti racionalan dijalog u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva – rekao je Plenković.

Rekao je i kako je uloga Vlade da vodi računa o ukupnoj stabilnosti i održivosti gospodarskog i financijskog sustava zemlje.

– Plenković je govorio i o promjeni izgleda kreditne agencije Moody's iz negativnih u stabilne.

– Time je potvrđen trend, mislim da je to jako dobro i to je kolega Marić osjetio u Londonu u razgovoru s investitorima prilikom izdavanja obveznica – izjavio je Plenković.

– Trebamo svi zajedno smiriti loptu, vrlo trezveno pristupiti dijalogu koji vodimo i s kompanijom i s najvažnijim vjerovnicima, od kojih očekujemo da u vrlo kratkom roku zajednički pristupe planu razrješavanje postojećih poteškoća u poslovanju – rekao je Plenković.

– Agrokor je važan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije – izjavio je premijer.

– Moja je poruka da treba izbjeći dramatiku i ostvariti racionalan dijalog u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva – rekao je Plenković.

>> Vlada se više puta sastala s Agrokorom: 'Država nije Caritas, odgovornost je na vlasniku kompanije'

Komentara 10

SI
siskic
10:31 16.03.2017.

a šta poduzetnici koji zapošljavaju 10 do 15 radnika i tako ukupno zapošljavaju cca 700 000 ljudi, i uredno podmiruju svoje obveze....nisu bitni ?dakle bitni su vam tajkuni koji su nas opljačkali početkom devedesetih u pretvorbi, isusali novac na privatne račune i sada ih porezni obveznici trebaju spašavati koji jedva da prežive. gadljivo. ko je todorić da nije stavljen na stub srama u poreznoj a nije plaćao pdv-e? šta je on izuzetak od ostalih smrtnika. užas u kakvom društvu i odnosima živimo.

MK
MKGRA
10:36 16.03.2017.

pa ima imovine zapljeni prodaj i stvar riješena

VI
VitoVrlina
11:36 16.03.2017.

sve sami "stručnjaci", od anemičnog Plenkija do velikog "financijskog stručnjaka" propalog Agrokora, našeg ministra financija! sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije