Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRematorij

Posljednji ispraćaj novinara i kolumnista Večernjeg lista Milana Jajčinovića

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/30
15.11.2017.
u 18:40

Kolumnist Jajčinović preminuo je u petak u 63. godini nakon duge i teške bolesti.

Posljednji ispraćaj Milana Jajčinovića, novinara, kolumnista Večernjeg lista i političkog publicista održan je na zagrebačkom Krematoriju.

Kolumnist Jajčinović, koji je u novinarstvu od 1982. godine, a u Večernjem listu od 1990. godine, preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini nakon duge i teške bolesti.

1/67

Na posljednjem ispraćaju bili su mnogi Jajčinovićevi kolege, ali i političari i osobe iz javnog života.

Sjećanje na Milana Jajčinovića ne treba se vezati za sjećanje o njegovoj bolesti. Trebamo ga pamtiti po njegovim knjigama “Đavo i vodeničari”, “Korifeji lažnih istina” i “Od Jugoslavije do Euroslavije”, kolumnama i polemikama, ali i pjesmama koje je pisao – poručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, naglasivši kako je Jajčinović uvijek ostao dosljedan sebi.

Na Facebook-u je tekst o pokojnom Milanu Jajčinoviću objavio i ministar Goran Marić.

- Napustio nas je novinar, i puno više od tog, Milan Jajčinović. Hrvatska to otvoreno primjećuje, jer kad takav čovjek ode, ostaje praznina. Stoga je i moja sućutnica njegovoj obitelji neizostavna. Tim više što smo se osobno poznavali i susretali u vrijeme kad je već bio teško bolestan. Kad se duboko hrvao s bolešću koja je okovala snagu njegova duha. Bio je poput okovanog Prometeja, što Milan nikako nije sebi priznavao - biti okovan!

S iskrenom sam tugom primio vijest da nas je napustio vaš suprug i otac, naš prijatelj, intelektualac i domoljub gospodin Milan Jajčinović. 
Napustio nas je politički pisac i novinar koji je svojim komentarima u Vjesniku, Danasu i Večernjem listu ostavio snažan trag u političkoj misli suvremene Hrvatske. Svojim je novinarskim i mentorskim radom, čitava svog profesionalnog vijeka, odgajao naraštaje hrvatskih novinara. I ne samo novinare, nego čitavu našu hrvatsku javnost.
Analizom i darom razlikovanja dobra od zla, osobito u vremenima stvaranja samostalne i suverene hrvatske države, Milan Jajčinović je bio onaj dragocjeni čovjek-orijentir kad su to rijetki mogli i znali biti. Čovjek razapet između sna i stvarnosti.

Njegove su jezgrovite kolumne s nedvosmislenim vrijednosnim značenjem, bile aksiomi nacionalne samosvijesti, napisao je Marić.

Komentara 3

VI
Vito
07:39 16.11.2017.

Kolumnist Jajčinović preminuo je u petak u 63. godini nakon duge i teške bolesti :::::: Bolovao od druženja s nepismenim i neukim "kolegama" __ "Posljednji udarac" mu je zadala udbaška spodoba koja se ugurale u prvi red kod odra (na slici lijevo) __ Tko je tom udbaškom gnojivu uopće dopustio pristupo među novinare??? __ Još jedan dokaz koliko su novinari neuki kad dopuštaju takvima da se motaju među njima.

NV
NV
22:41 15.11.2017.

U redu je sve,ali deset dana ga ispraćaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije