Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U redakciji Večernjeg lista

Komemoracija Milanu Jajčinoviću danas u 12 sati

Milan Jajčinović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
13.11.2017.
u 00:13

Svoj novinarski karakter potvrđivao je, kao mnogi njegovi kolege, i u najtežim trenucima borbe za neovisnu Hrvatsku, kao i godinama nakon toga.

Komemoracija Milanu Jajčinoviću održat će se u redakciji Večernjeg lista danas, u ponedjeljak 13. studenoga u 12 sati, a pogreb će biti u srijedu, 15. studenoga u krematoriju (velika dvorana) na Mirogoju u 13 sati i 35 minuta.

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je u petak, 10. studenoga, u 63. godini preminuo dugogodišnji novinar i kolumnist Večernjeg lista Milan Jajčinović. Pripadao je onoj generaciji hrvatskih novinara koji su stasali još u ona najolovnija vremena i koji je i tada i poslije, cijelog svog života dokazivao kako se može biti novinar s karakterom i stavom, profesionalnom snagom, bez obzira na vanjske okolnosti i političke sustave. Svoj novinarski karakter potvrđivao je, kao mnogi njegovi kolege, i u najtežim trenucima borbe za neovisnu Hrvatsku, kao i godinama nakon toga.

Radio je u nekoliko legendarnih hrvatskih redakcija, no u Večernjem listu bio je najdulje, punih 27 godina i to su bile njegove najplodnije autorske godine. Radio je i u Vjesniku i u časopisu Danas, a u Večernjem od 1990. Objavio je tri knjige “Đavo i vodeničari” 1998., “Korifeji lažnih istina” 2012. i “Od Jugoslavije do Euroslavije” 2013. Rođen je 1955. u Bobovcu kod Sunje. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1980., a u novinarstvu je od 1982.

Komentara 5

BO
Bogodol
19:17 12.11.2017.

Pokoj mu duši, bio je novinar čije članke sam čitao. Prvi put sam ga zamjetio kad je u tjedniku Danas napisao komentar mislim 1989 kada se "uspinjao" Milošević, Milan je napisao dobar članak gdje je "vožda" opisao stvarno kakav se poslije pokazao, a u idućem beoju je glavni i odgovorni urednik (mislim da je bio Dražen Vukov Colić) se izvinjavao na britkom članku koji je napisao Jajčinović. Na žalost svih nas Milan je bio u pravu po pitanju Miloševića dok su mnogi se klanjali velikom "voždu" od Miljenka Smoje i mnogih drugih, pa sve do današnjih dana postoje mnogi koji ga i sada vole, pa čak takvih ima i u Hrvatskom Državnom Saboru.

DU
Deleted user
08:30 13.11.2017.

Jesenti milu bigulicu, kako sad to?! Zašto se komemoracija za pokojnog Milana Jajčinovića ne bi održala u Hrvatskom novinarskom društvu, bez obzira na to je li on za života bio njegov član ili nije bio? Valjda novinar takva formata to zaslužuje! Da, bilo bi tako kad na HND-ovu čelu ne bi bio bajni i dični Leković Sašenjka, čovjek koji po novinarskim dosezima Jajčinoviću nije ni do pola potkoljenice, a da se ne govori o drugim njegovim svojstvima, potgotovo moralnima i petkolonaško protuhrvatskima. No, kad je nedavno umrla Jasna Babić, novinarka, najblaže rečeno, problematičnoga ponašanja, ali zato ljevičarka s dna kace, HND joj je priredio veliku komemoraciju, što samo po sebi ne bi bilo moralno upitno kad bi se ista mjerila primjenjivala prema svakom novinaru koji umre. Više je nego očito da je MiIlan Jajčinović za života činio jako velik "grijeh" - nije puhao u isti rog s ljevičarima, kojekavim civilnim udrugarima i protuhrvatskim petkolonašima, nego naprotv. To mu se osvećuje i nakon smrti. Jadna Hrvatska! Pokoj vječni velikom čovjeku i novinaru Milanu Jajčinoviću!

Avatar Observer
Observer
10:25 13.11.2017.

Milan Jajcinovic ostati ce velikan hrvatskoga novinarstva a izdajice i lazove povijest brzo zaboravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije