Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komemoracija za dr. Jurića: Dragi naš Ivo, hvala ti na svemu

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban rekao je da je sve ljude vijest o smrti dr. Ive Jurića zatekla u nevjerici i da nije mogao vjerovati da je to istina.
14. kolovoza 2018. u 16:35 3 komentara 3482 prikaza
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Upisivanjem u knjigu žalosti, minutom šutnje i komemoracijom liječnici i zaposlenici splitskog KBC-a u utorak su se oprostili od svog ravnatelja dr. Ive Jurića koji je u nedjelju popodne iznenada umro na gradskoj plaži Ovčice.

Andrej Plenković Premijer Plenković: 'Dr. Jurić obilježio je splitski i hrvatski zdravstveni sustav'

 Njegov nekadašnji zamjenik, sada novi ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović na komemoraciji se prisjetio stručnog puta nekadašnjeg prvog čovjeka bolnice, kao i svih nagrada koje je dobivao za svoj rad i kompetentnost.

[video: 26315 / ]

 "Poznajem ga godinama. Upoznao sam ga kao stručnog, savjesnog, poštenog i dobrog čovjeka. Puno smo djece zajednički liječili. U bolnicu je dolazio jutrom i večeri, blagdanom i vikendom, sam ili na poziv. Dolazio je tiho, bio je miran i staložen, srdačan i spreman, čovjek u kojeg smo vjerovali. Imao je jasan cilj, a to je da bolnica bude bolja. Na tome je radio uz puno entuzijazma", kazao je dr. Meštrović.

I gradonačelnik Andro Krstulović Opara za dr. Ivu Jurića kazao je da je bio tih, nenametljiv, ponizan, otvoren, pošten i istodobno odlučan i energičan. Svoje poštenje pokazivao sje vojim djelom, drži gradonačelnik koji se potom obratio kćerima pokojnog ravnatelja zamolivši ih da svima dopuste da budu ponosni na njega.

Andro Krstulović Opara Andro Krstulović Opara: 'Napustio nas je dobri duh naše bolnice, čuvali te anđeli na nebu'

"Dopustite nama, ljudima koji smo ga poznavali, da budemo ponosni, ali i ljudima kojima je bio liječnik. On je inspiracija svima nama. Brojni osjećaju i osjećat će njegov odlazak, bol osjećaju i brojni mladi u HDZ- u kojima je nesebično, isto kao i vama liječnicima, davao savjete, podupirao i gurao na jedan lijep način da budu bolji. Brojni će ljudi svjedočiti o tome koliki je trag ostavio", poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

 Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban rekao je da je sve ljude vijest o smrti dr. Ive Jurića zatekla u nevjerici i da nije mogao vjerovati da je to istina.

 | Autor : Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Bio je ravnatelj KBC Split te međunarodno priznati dječji kirurg.

 "Nije bilo dana da nismo razgovarali o projektima, znao bi me zvati i kazati da mu je proteklu noć pala napamet neka ideja. 'Mogli bismo mi to zajednički kada biste vi dali ruke', tako je govorio gotovo svaki drugi dan. Dragi naš Ivo, hvala ti na svemu. Hvala uime svih roditelja iz naše županije. Iskrena sućut tvojim curama i obitelji", kazao je Boban.

Sućut obitelji uime hrvatske Vlade, Ministarstva zdravstva i u svoje osobno ime došao je izraziti i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić koji je tom prilikom podsjetio da dr. Ivo Jurić nije samo utemeljio Dječju kirurgiju u Splitu nego ju je ustrojio tako da je vrlo respektabilna.

Ivo Jurić Umro na plaži Šok zbog smrti dr. Ive Jurića, dječjeg kirurga i ravnatelja KBC-a Split

 "Rijetki su bili dani kad me ne bi nazvao i rekao da bi nešto trebalo za njegove nove projekte i ideje, a ja bih u polušali i poluzbilji rekao da se onda vidimo sljedeći tjedan, no on je tražio da to bude već sutra. I već bi sutra u 9 sati bio u Zagrebu. O mnogo smo stvari razgovarali, analizirali, neke smo stvari i započeli, a neke napravili. Ivo je imao viziju", zaključio je ministar Kujundžić.

 

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Vedran123:

    Pokoj vječni daruj mu Gospodine... Sa velikom tugom i boli smo primili ovu vijest. Predivan čovjek, čestit, pošten. Prije 12 godina dobili smo bebu koja je rođena sa deformitetom trbušne stjenke. Crijeva su se razvijala van stomaka. Gastrošiza... Prognoza crna...Svi ... prikaži još!Svi su nam prognozirali invaliditet, transplatacije odlazak u Ameriku na lijecenje.. Smrt... Dijete rođeno sa 1.8 kg. 35 dana prije termina. Ali taj veliki čovjek Uspješno ga je operirao više puta i pratio oporavak i rehabilitaciju punih 12 mjeseci. I kasnije tijekom redovnih kontrola... Uvijek pun nade, razumijevanja, utjehe... Uvijek bio na raspolaganju u bilo koje doba,dana i noci... Nikad nije htio ništa zauzvrat ili nešto slično. Danas taj djecak ima 12 godina u potpunosti zdrav, razvija se normalno, igra i trenira nogomet....Hvala Vam šjor Ivo. Hvala splitskim ljudima svugdje su nas divno prihvatili. Veliki gubitak za KBC SPLIT Za grad Split za cijelu Dalmaciju, Hrvatsku pa i šire... Iskrena sućut obitelji JURIĆ i svima koji su poznavali ovoga divnog čovjeka. Obitelj Primorac iz Mostara...