Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSIMO PODATKE

Posljedice inflacije: Pogledajte koliko je hrana u Hrvatskoj poskupjela u godinu dana

trgovina
Foto: Pixabay
1/3
22.12.2021.
u 16:47

U čak 10 od ovih 40 kategorija rast cijena nije praćen rastom vrijednosti.

Inflacija u Hrvatskoj u mnogim je kategorijama prehrambenih proizvoda tijekom studenog izrazito snažna.

Prema podacima GfK Centra za istraživanje tržišta koji svakodnevno prati kupovine hrvatskih kućanstava, u usporedbi sa studenim 2020.g. najveći je porast cijena od čak 41% zabilježen u suncokretovom ulju. I druga ulja i masnoće prate ovaj trend. Tako je npr. cijena maslinova ulja rasla za 14%, svinjske masti 12%, maslaca 17%.

Na drugom i trećem mjestu ranga porasta cijena nalaze se tonik s 21% i 100%-tni voćni sok s 20%.

Od esencijalnih kategorija, uz ulja i maslac, na listi top 40 kategorija po rastu cijena nalaze se i brašno, sol, svježe i trajno mlijeko, biljno mlijeko, svježa riba, šećer, turska kava.

Od ugađajućih kategorija na listi su, uz već spomenuti tonik, i cappuccino, delikatesna riba, vino, kolači i torte, premium pivo, čokolada, bomboni, chilled snack, keksi, slani štapići i pereci.

U čak 10 od ovih 40 kategorija rast cijena nije praćen rastom vrijednosti.

Ključne riječi

Komentara 6

WW
wwwcro
17:14 22.12.2021.

Polako dolaze i naredni parlamentarni izbori. Da li će opet izgladnjeli i osiromašeni Hrvati glasati za HDZ i SDP kriminalce. (Usput da se napomene,HDZ je nedavno osuđen kao kriminalna organizacija u slučaju Sanader).

PA
Paštunistan
17:47 22.12.2021.

Neki prodaju demagogiju nekog prosperiteta a imamo sve najskuplje. Oni su svoje zbrinuli i ne zanima ih inflacija i cijene. Kriminalno skupe autoceste, proizvodi od brašna, najskuplje pivo i domaći zdravo proizvod, ali i kriminalno rukovođenje državnom imovinom.

HE
Helios
17:35 22.12.2021.

Hrvatska ima naj lošije ministarstvo poljoprivrede i ministra u povijesti država koja može prehraniti 20 milijuna ljudi očekuje oskudicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije