Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Poslije Diklića je umro u mukama'

Otac je operiran osam puta i nakon četiri mjeseca umro je na Rebru
12. prosinca 2014. u 20:00 4 komentara 4812 prikaza
Davorin Diklić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Optužnica protiv poznatog kirurga Davorina Diklića i jučer je bila top tema među Bjelovarčanima koji se gotovo uglas slažu da se time otvara Pandorina kutija kirurgije, ali i bjelovarske Opće bolnice u cjelini. Mnogi ističu da je krajnje vrijeme da javnost konačno dozna što je prava istina u moru priča o liječničkim pogreškama i propustima o kojima su gradski kuloari godinama brujali. S tim se slaže i Marina Ć., kći pokojnog Josipa Španića koji je od posljedica sepse nakon rutinskog zahvata na crijevima preminuo prije gotovo 11 godina.

– Moj otac imao je tada 48 godina i umirao je u teškim mukama zbog niza liječničkih pogrešaka i propusta na bjelovarskoj kirurgiji. Operiran je čak osam puta i nakon četiri mjeseca preminuo je na Rebru. Dr. Diklić bio je jedan od kirurga, ali ne i jedini – ističe. Dodaje da je obdukcija učinjena na Zavodu za sudsku medicinu gdje je utvrđeno da je Josip preminuo od posljedica sepse nasilnom smrću. Ako su već bjelovarski kirurzi skrštenih ruku promatrali umiranje Diklićevih pacijenata tijekom nekoliko godina, pita se zašto su obducenti i sudski vještaci šutjeli o slučaju njezina oca i o tome nisu obavijestili institucije.

– Jedina prava istina je da su na kirurgiji pacijenti umirali zbog toga što tamo nije bilo timskog rada. Svatko neka odgovara za svoje pogreške, a prava je istina da za smrt moga oca nije odgovoran samo jedan kirurg. To je ono s čime bi se državno odvjetništvo trebalo uhvatiti ukoštac – tvrdi očekujući da se sve rasvijetli i da istina napokon izađe na vidjelo.

>> Dr. Diklić počinio liječničke pogreške zbog kojih je umrlo 10 ljudi?

>> 'Dr. Diklić mi je ubio muža'

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • 2Xgeneral:

    zavjet šutnje nesposobnih doktora jer znaju da i sami mogu biti u tom položaju zbog neznanja!! trebali bi doći vanjski doktori i osnovati tim koji bi kontolirao rad doktora ( što vani i postoji ) i jedva čekaju da netko ... prikaži još! pogriješi da ga oderu matrijalno ( osiguravajuće društvo a onda i njega sreukovno jer više nema posla ako nema osiguranja)

  • doktor1:

    Razina znanja medicine u gradu Bjeovaru je najlošijia u Hrvatskoj. Liječnici na kirurgiji bi mogli napisati knjigu: "Greške u kirurgiji". No najgore od svega je bahatost i prepotencija koja je tipično obrnuto razmjerna s znanjem. K tome u Hrv nigdje ... prikaži još! nisam vidio niti upoznao liječenika koji služi pacijentu, poglavito u kirurgiji. Takva sredina ne podnosi znanje ili kompetenciju jer ispodprosječni doktori biraju u ekipu lošije od sebe a rezultat je nazadak u struci. Bivši šef kirurgije Vlašić Đuro je zaposlio kandidata koji je studirao medicinu 8-9 godina uz blagoslov Župana Damira Bajsa. Bajs je tada izjavio da njih ne zanimaju kvalifikacije, tko plati taj prolazi. Uz to Diklićev sin je kriminalac koji provaljuje i pljačka po gradu pa je čak sam Diklić izjavio da ga je "zaposlio u bolnici da ne radi pizda..je". Savjet: zaobilazak Bjelovara u slučaju potrebe u najširem luku.

  • verrmaj:

    Ovaj mi lici vise na mesara nego kirurga , a za sve sto je napravio da su ljudi umirali krivi su i oni koji su znali sto se desava ali su sutjeli pa su i oni ucestvovali na neku stranu ... prikaži još! u tim smrtnim slucajevima !!