Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica

Poslao 19-godišnjeg brata u jamu u kojoj je došlo do eksplozije

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
20.01.2020.
u 17:01

Stariji brat, inače ovlašteni autolimar, postavio je vozilo iznad servisne jame i poslao svog 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva

Podignuta je optužnica protiv 23-godišnjeg obrtnika iz Varaždinske županije zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

U Svetom Petru je 20. veljače prošle godine taj ovlašteni autolimar i vlasnik obrta za limariju popravljao je oštećeni spremnik goriva automobila, i to protivno propisima o zaštiti na radu. Postavio je vozilo iznad servisne jame i poslao svog 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno.

- Kod skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, a 19-godišnjak je pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo 8. ožujka - kažu u DORH-u. 

Ključne riječi

Komentara 1

VO
VolimNeVolim
21:58 20.01.2020.

Brata suditi a inspektore koji nisu vršili nadzor nad autolimarskom radionicom i dali joj dozvolu za rad iako ne posjeduje uvjete, stručne službe koje radnicima ne daju saznanja o svim uvjetima, .....ma objesite sad brata....strašna tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije