drama u splitu

Posada trajekta javila da ne mogu isploviti zbog čovjeka u moru

lucka
Ivo Cagalj/PIXSELL
23.09.2013.
u 13:49

Policija se puna dva sata natezala s 51-godišnjim njemačkim državljaninom koji je bio u moru pred Gradskom lukom i odbijao isplivati.

Prava drama odigravala se u ponedjeljak rano ujutro u moru splitskoj luci.

Policija se puna dva sata natezala s 51-godišnjim njemačkim državljaninom koji je bio u moru pred Gradskom lukom i odbijao isplivati. Posada trajekta Jadran u 5.10 sati obavijestila je policiju kako ne mogu isploviti jer vide čovjeka u moru, na oko 80 metara od obale, ispred gata Svetog Petra.

Plovilom Gradske luke na mjesto događaja došla su tri policajca. Ispostavilo se da je u moru čovjek s njemačkog govornog područja i da mu ne pada na pamet doplivati do obale, a jednako tako je odbijao ukrcati se na njihovo plovilo. Otplivao je dalje od njih i kada god bi mu se oni približili i započeli razgovor, on se udaljavao sve dalje od obale. Oko 6,45 sati upomoć je došlo još jedno plovilo, ovoga puta Lučke kapetanije.

Nijemac je pola sata kasnije, oko 7,15 konačno promijenio mišljenje i pristao se ukrcati na jednu od brodica koja ga je došla spasiti. Na rivi ga je već čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći koje ga je prebacilo u splitski KBC. Policija od njega iskaz još nije uzela pa je nejasno što ga je navelo na taj suludi čin. Navodno je na rivi viđen još sinoć. Upadao je u oči jer je uzrujano i dezorijentirano šetao.

>> Bježeći policajcima skočio u more i zaplivao

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije