Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakerski napad

Poruke o nuklearnom napadu u Rusiji uznemirile građane: Brzo je stiglo objašnjenje vlasti

Moskva
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
13.03.2023.
u 09:59

Ruske televizijske i radio stanice u četvrtak su emitirale poruke o nuklearnom napadu te pozvale stanovnike da stave zaštitne maske i što prije odu u skloništa. Radilo se o lažnoj uzbuni, a sve je bilo djelo hakera

Od početka agresije na Ukrajinu zapadni dijelovi Rusije, posebno oni najbliži Ukrajini, već su se navikli na to, da im je rat ne baš blizu, nego doslovno u dvorištu. Naime, Ukrajina je do sada više puta granatirala sela i gradove u Rusiji. Međutim, u četvrtak se u Rusiji dogodilo nešto što je dodatno uznemirilo stanovnike. Toga dana su ruske televizijske i radio stanice emitirale poruke o nuklearnom napadu te pozvale stanovnike da stave zaštitne maske i što prije odu u skloništa.

Video: Šef Wagnera se požalio na Putina: Mogu učiniti samo jednu stvar

Televizijskim gledateljima je rečeno kako je bio udar i da hitno odu u skloništa dok je u isto vrijeme karta Rusije prikazivala zemlju kako od zapada prema istoku postaje crvena. Televizijski ekrani su također prikazivali crno i žuto upozorenje na radijaciju s porukom građanima da odmah odu u skloništa.   

- Poruke su se vidjele na televiziji i čule na radio stanicama u regijama Moskve i Sverdlovska. Također su prekinule program u Jekaterinburgu, četvrtom najvećem ruskom gradu – prenosi Fox News.

Oglasilo se potom i rusko Ministarstvo za izvanredne situacije koje je izdalo priopćenje, navodeći da se radilo lažnoj uzbuni na zračnu opasnost emitiranu u Moskvi, nakon što su server radio i televizijskih stanica bili hakirani.

Inače, od kako je krenula ruska invazija na Ukrajinu hakeri su u više navrata napadali ruske televizijske i radio stanice, ali i druge ustanove, s porukama o lažnim napadima i slično. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije