Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv vršnjačkog nasilja

Poruka predsjednice Grabar-Kitarović: Jezik nasilja jezik je slabića

Kolinda Grabar-Kitarović
Facebook
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.02.2019.
u 11:38

Želja mi je pridonijeti svijesti o toleranciji, o različitostima te tako ojačati borbu protiv svih vrsta nasilja koja su danas nadrasla školske klupe i igrališta i preselila se na društvene mreže i virtualnu arenu, kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica – nacionalnom danu borbe protiv vršnjačkog nasilja.  

"I ove godine pridružujem se obilježavanju Dana ružičastih majica – nacionalnom danu borbe protiv vršnjačkog nasilja i projektu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova s porukom: Nasilje prestaje ovdje!!!" objavila je predsjednica uz videoporuku.

"Želja mi je pridonijeti svijesti o toleranciji, o različitostima te tako ojačati borbu protiv svih vrsta nasilja koja su danas nadrasla školske klupe i igrališta i preselila se na društvene mreže i virtualnu arenu", kazala je predsjednica.

"Moramo neprestano upozoravati na probleme i izazove s kojima su u prevenciji i borbi protiv nasilja suočena naša djeca i mladi, ali i mi roditelji, odgajatelji, profesori i svi ostali stručnjaci u borbi protiv predrasuda koje se pronalaze u odnosu prema slabijima i drukčijima", kazala je.

"Jezik nasilja jezik je slabića, složni smo u tome kako taj jezik nikada ne želimo naučiti. Budimo stoga jedinstveni jer svatko od nas ponajprije u svojoj obitelji, školi i radnoj sredini može postaviti pravilo ove kampanje – nasilje prestaje ovdje", poručila je Grabar-Kitarović.

Također su u povodu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se svake godine obilježava posljednje srijede u veljači, saborski zastupnici Marija Puh (Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika) i nezavisni Tomislav Žagar upozorili kako se taj problem minorizira, a nasilje opravdava te zatražili nadležne institucije da učine sve kako bi se razina nasilja smanjila na najmanju moguću mjeru.

Puh je upozorila da je više od 3/4 djece doživjelo vršnjačko nasilje, a samo 16 posto ih je potražilo pomoć i bilo spremno govoriti o tome što im se dogodilo.

Naglasila je da treba ojačati službe koje su dužne zaštiti djecu izložene nasilju, a treba i vlastitim djelovanjem dati dobar primjer.

"Moramo priznati da nasilje postoji svuda oko nas. Prema istraživanjima, a takvih je malo, velika većina djece i mladih doživljavaju nasilje ili su bili sami žrtve nasilja”, rekao je Žagar.

Veliki se broj učenika, tvrdi Žagar, ne obraća nastavnicima, a nastavnici nisu dovoljno educirani. Porazno je, kaže, što u školama nedostaju stručni suradnici koji bi se s tim problemom mogli sustavnije baviti.

"Naše bi škole trebale biti 'svetišta' u koja bi djeca rado odlazila i tamo se osjećala sigurno”, poručio je Žagar.

Komentara 12

DO
don05
12:44 27.02.2019.

čudno izgleda a još čudnije priča a najčudnija joj je ta poza kako stoji....sve je to nekako umjetno....

GO
GorenjeHiSense
11:53 27.02.2019.

Kraljica osudila malog ucenika da je slabić?! Pa on samo uci od roditelja, drustva, politike....znaci taj mali je kriv! Kolinda ne gleda kuda gazi, samo da ostane predsjednica i kraljica balkana!

AE
Aedes2017
13:34 27.02.2019.

Blesimetar ima više empatije od nje ! Što je ta žena napravila od svog lica ? Pogledajte tu instant pozu..jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije