Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lupio ga šakom u glavu

Dječak (9) s Krka u bolnici nakon napada vršnjaka: 'Pedagoginja mi nije vjerovala'

dječak
Foto: Getty Images
26.02.2019.
u 21:38

Što možemo dalje očekivati, ne znam koji je korak, ispisati dijete, upisati ga u drugu školu da ima mira, rekao je otac hospitaliziranog dječaka

Dječak (9) završio je u bolnici te je cijelu noć bio na infuziji nakon sukoba s drugim učenikom trećeg razreda u Omišlju na Krku.

Navodno ovo nije prvi sukob među dvojicom dječaka, ali njihove razmirice dosad su ostajale na naguravanju i vrijeđanju, javljaju Vijesti.hr. Hospitalizirani dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema sačekuša, ali ga u školi navodno nisu ozbiljno shvatili. 

Dječak koji je završio u bolnici prepričao je uz očev pristanak da je sukobu prethodilo vrijeđanje.

- I onda je rekao ako se ne bojiš dođi kod mene da te prebijem, ja sam počeo bježati od njega, sakrio se u grmlje, probao sam se sakrit u grmlje točnije, a onda je on mene počeo tući, onda sam ja njega morao gurnuti za samoobranu i onda me on lupio šakom u glavu i onda sam odustao i rekao napravi što hoćeš, lupi me, nema smisla da se tučem s njime, shvatio sam - rekao je dječak.

- Jednostavno bi me prebio, ja nisam za to, ne volim se tući, nisam tako odgojen - dodao je dječak, čija sestra blizanka zbog straha jutros nije htjela u školu.

- Što možemo dalje očekivati, ne znam koji je korak, ispisati dijete, upisati ga u drugu školu da ima mira, mislim, zgroženi smo! Mislim, stvarno, ja apeliram na školu i na policiju da nešto poduzmu - rekao je Dalibor Starčević, otac ozlijeđenoga dječaka.

Nado Bukvić, šef traumatologije i ortopedije Dječje bolnice Kantrida, rekao je da je dječak imao napade panike te da su mu dali lijekove da se malo smiri. Imao je, kaže, i vrtoglavicu i glavobolje te je povraćao. Danas poslijepodne dječak je otpušten na kućnu njegu, ali uz preporuku strogog mirovanja.

Dječak je rekao da je prije nekoliko dana od prijatelja iz razreda saznao da ga vršnjak planira istući što je, kaže, prijavio školskoj pedagoginji, no ona mu je rekla da je to trač i glupost te da ne vjeruje u to. Ravnatelj OŠ Omišalj Žarko Žarković poručuje kako imaju nulti prag tolerancije na nasilje, a o incidentu je obavijestio nadređene.

Komentara 15

DU
Deleted user
22:19 26.02.2019.

MA kuj1 od pedagoginje momentalno otkaz! Oni su krivi za sve. Upravo je ovo njen posao, Ako je neko dijete SAMO prijavilo da ga netko želi istući, znači da se boji i to za pravo!!!!! OVO JE KATASTROFA.. SUSTAV NE ŠTITI DJECU, a kad roditelj poduzme onda nešto sam, svi se čude ko pura dreku!!!! Pedagoginji otkaz i 2 godine zatvora... smrdulja jedna, plaću zna primit!!!!!

CE
centirion
04:15 27.02.2019.

Toj pedagoginja dati hitni otkaz jer neradi svoj posao, a tog nasilnog dječaka izbaciti iz škole! Blagi zakoni i ignoriranje problema stvaraju anarhiju i haos u svim porama društva! Samo Hrvatska nije sposobna za tako nešto! Sve završava na priči i zgražanje!

BI
biserkablagus4
22:12 26.02.2019.

Organizirati djeci pratnju u skolu i iz skole ,a ove sto vole da se tuku njih dobro kazniti to moze i skola da ga izbaci ili preporuci u skolu za mmentalnu djecu jer to nisu normalna djeca da planiraju da i sacekivaju djecaka da bi dobili svoj ego takve ucenike izbaciti iz skole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije