Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medicinska sestra s Rebra: Ušla sam u 18. sat dežurstva. Pomozite, jer želim vidjeti sina

– Ako mi pomognete držanjem uputa koje stalno ponavljam, neće me dugo žuljati ove naočale, neće mi se osuti lice od maske, moći ću otići ranije doma vidjeti svog sina i macu – napisala je medicinska sestra.
24. ožujka 2020. u 09:50 19 komentara 29417 prikaza
Medicinska sestra
Foto: Twitter

Borba s pandemijom koronavirusa iz dana u dan postaje sve veća, a u toj borbi najveći teret sigurno nose zdravstveni djelatnici. Stoga, sa svih strana stižu apeli kojima se građane poziva da se pridržavaju određenih mjera kako bi se zaraza suzbila, a time olakšao posao liječnicima i svom osoblju. Nitko ne želi da se ponovi scenarij sa sjevera Italije gdje liječnici doslovno padaju s nogu od iscrpljenosti.

Koronavirus KARANTENA Rudan: Zašto svi sada MORAMO barem mjesec dana ostati u svojim domovima

Apele šalju i zdravstveni djelatnici pa se tako na Twitteru oglasila jedna medicinska sestra iz KBC-a Zagreb, čija objava je privukla veliku pozornost.

Video – Koronavirus mijenja navike Hrvata: Više se ne ljubimo u obraz

"Ušla sam u 18. sat dežurstva i tako će biti od sada sve dok ovo smeće od boleštine ne pobijedimo. Ako mi pomognete držanjem uputa koje stalno ponavljam neće me dugo žuljati ove naočale, neće mi se osuti lice od maske, moći ću otići ranije doma vidjeti svog sina i macu", napisala je medicinska sestra te dodala u drugoj objavi:

"Moći ćemo se opet družiti i popiti kavu zajedno. Zagrliti se. Moći ću vam ispričati neku anegdotu s posla jer sada nikome nije do šale. Moći ću uskoro vidjeti svoj Dubrovnik, svog nećaka. Znam da i vi imate slične želje. Moramo ih dočekati #zajedno. Laka i mirna vam noć."

Samoizolacija Budite odgovorni Ako ste u samoizolaciji, pridržavajte se ovih mjera. Time štitite sebe i druge

Mnogi korisnici su odgovorili na njezinu objavu i izrazili potporu.

"Drži se, ti si naša heroina, mnogo vam hvala..." neke su od poruka.

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Znanjem do financijskog oporavka
NOVI POČETAK
Uz prave savjete riješite se financijskih problema i pripremite se za svježi start
  • FONZA:

    Predlazem urednicima Vecernjeg da samo oni pisu komentare i da udaraju plusice na njih....tako je lakse....brisanje komentara i blokiranje citatelja vec postaje besmisleno

  • Aartur:

    Doma smo, ali iluzija je da ćemo moći ostati doma unedogled. Virus se zbog karantene sada širi sporije, ali sigurno neće nestati. I gdje smo onda?

  • viki.liks:

    Ostanimo doma, medicinsko osoblje ostaje za nas,to bi trebala bit viralna poruka