Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija HNS-a

'Poruka Darinka Kosora zastupnicima manjina grubo je zadiranje u njihovu slobodu'

Darinko Kosor
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
17.11.2015.
u 16:13

– Umjesto ostavke na čelu stranke, koja bi u najmanju ruku bila moralna i ispravna s obzirom na rezultate, Darinko Kosor se stavlja u ulogu glasnogovornika Domoljubne koalicije – navodi HNS u priopćenju.

Nakon što je HSLS zastupnicima nacionalnih manjina poslao otvoreno pismo koje potpisuje predsjednik te stranke Darinko Kosor, a u kojem apeliraju na suzdržanost i strpljivost do postizanja dogovora oko nove vlade, reagirao je HNS.

– Potaknuti nevjerojatnim potezom predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, koji je uputio otvoreno pismo zastupnicima nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru,  želimo upozoriti da je nedopustivo da jedan političar, koji se smatra imalo ozbiljnim, i čija se stranka deklarira kao liberalna, uopće pomišlja na takve poruke, a kamoli ih javno izgovara.

Besramna poruka kojom šef ''liberala'' poziva zastupnike manjina da „paze što rade“, ne samo da nije u skladu s liberalnim svjetonazorom nego predstavlja i grubo zadiranje i miješanje u pravo odlučivanja i slobodu djelovanja zastupnika izabranih od građana, koji su im dali povjerenje da kao odgovorni i slobodni ljudi donesu odluku na dobrobit  svih koje predstavljaju – ističe HNS u priopćenju.

Darinka Kosora podsjećaju da je ''u srži liberalizma slobodno, nesputano djelovanje, sloboda mišljenja i izbora, smanjenje nadzora države i drugih političkih institucija nad individualnom slobodom pojedinca te demokratski oblici vlasti – što je potpuno u suprotnosti s njegovim političkim djelovanjem''.

Također mu poručuju ''da bi mu, uz podsjećanje na liberalne  vrijednosti, u trenutačnoj situaciji bilo bolje pozabaviti se analizom loših rezultata parlamentarnih izbora i poraditi na jačanju stranke nego obavljati posao glasnogovornika Domoljubne koalicije''.

– Podsjećamo, HSLS je na parlamentarnim izborima u svim izbornima jedinicama u Hrvatskoj osvojio tek 7567 glasova hrvatskih građana, što nije dovoljno ni za pola mandata u Hrvatskom saboru, a što je još važnije, za Darinka Kosora nije glasovalo ni pola članstva HSLS-a. Stoga se s pravom nameće pitanje – odakle Darinku Kosoru pravo da dijeli lekcije zastupnicima nacionalnih manjina? Umjesto ostavke na čelu stranke, koja bi u najmanju ruku bila moralna i ispravna s obzirom na rezultate, Darinko Kosor se stavlja u ulogu glasnogovornika Domoljubne koalicije. Ovom prilikom ga pozivamo da se odrekne te važne i velike funkcije za svaku političku stranku i poštedi sebe, svoje birače i svekoliku hrvatsku javnost daljnjeg sramoćenja i blamaže. Svojim odlaskom s mjesta predsjednika HSLS-a učinio bi uslugu, ne samo sebi i svojoj stranci nego i biračima – zaključuje HNS. 

>> HSLS zastupnike manjina poziva na suzdržanost i strpljivost

Komentara 147

TP
trias politica
16:23 17.11.2015.

Tko je HNS?

JO
jocorluka
17:00 17.11.2015.

Drug Kosor je potpuno u pravu;dakle manjina ima 5% u hr imaju oko 10 mandata u francuskoj imaš manjina više nego hrvatska gradjana 0 ( nil) mandata,ista eu regulativa.Dakako da je to to načinjeno zbog manipulacije ( što je očitoo vidljivo na ovim hr izborima.Recimo usa nema manjina (jedino mogu organizirati svoja kulturna društva i platiti iz svog djepa.Kako vidite da je situacija konfuzna i nepredvidiva.

ĆA
ćaćaća
17:03 17.11.2015.

hns je srpska narodna stranka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije