Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE

Portugal dopustio istospolne brakove

gay
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
19.05.2010.
u 08:00

Prema istraživanjima, javnost je podijeljena. Većina političkih stranaka podupire istospolne brakove.

Predsjednik Portugala Cavaco Silva ratificirao je zakon kojim dopušta istospolne brakove sa svim pravima osim onog na posvajanje djece. A donedavno je ondje homoseksualnost smatrana kaznenim djelom zbog kojega se moglo ići i u zatvor.

Predsjednik je svojom odlukom potvrdio prijašnju odluku parlamenta koji vode socijalisti. Odluka dolazi samo nekoliko dana nakon Papina posjeta, tijekom kojega je upravo u Portugalu naglasio kako su pobačaj i istospolni brakovi najveća opasnost suvremenog svijeta. Tamošnja crkva je šokirana. 

Prema istraživanjima, javnost je podijeljena. Većina političkih stranaka podupire istospolne brakove.

Komentara 11

CE
cericzel
21:17 20.05.2010.

Tko voli, nek izvoli.

OB
-obrisani-
12:45 19.05.2010.

A zašto vama smeta pravo pojedinca da bira s kim će živjeti?

PU
pumbica
00:59 20.05.2010.

MagicSerb?Tko te šta pitao bandit srpski.Ti nemaš nikakve vjere.Jer ste se dokazali u ovom ratu.Kao pravoslavni vjernisi ste klali koga ste stigli.Mi Hrvati smo rimokatolici.I ne koljemo ljude.Tvoj Pop Đujić je sam klao hrvate.I da znaš da brak je svetinja,a ne sotonska orgija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije