Na meti cvjećarnice, pekare...
Povratak na članak

Porezna opet u akciji: Čak 3 od 4 obveznika ne posluju po pravilima

U posljednjoj akciji prije Uskrsa, obišli su 284 objekta, a u čak 75 posto slučajeva utvrđene su nepravilnosti

Komentari 40

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
09:13 26.04.2019.

Da Porezna ima poštene namjere, krenuli bi u akciju porijekla imovine, ali ne sječe se grana na kojoj sjediš. Smiješ ukrasti nekažnjeno milijune, ali za neizdani račun za kruh, zatvaranje radnje. Zemlja apsurda, koja je dugoročno osuđena na propast.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
09:07 26.04.2019.

tako su kontrolirati i agrokor svih ovih godina :)

VL
ST
stefj
09:15 26.04.2019.

Hm, ako 3/4 ne radi po pravilima, bit će da s tim pravilima očito ima problema. Očito su nameti veliki, pravila ima previše, rigidna su i nejasna... A što sad, očito država ne zna drugačije. Broj zaposlenih u realnom sektoru pada, broj istih u državnim i javnim strukturama raste. I to je to... Valjda je cilj da svi radimo u javnim službama ili velikim multinacionalnim kompanijama, zakoni i nameti su posloženi u tom smjeru...

VL
LA
larala
09:08 26.04.2019.

porezni inspektori ne rade baš tako kako pišu novinari. po pricanju cvjecara, dođu traže jedan cvijet ili svijecu i ako slucajno nakon što im date ono što su tražili uzmete novac iz njihove ruke i krenete prema blagajni vi ste vec u prekršaju jer po našim dragim inspektorima najprije im trebate dati racun pa tek onda uzeti novce. nema veze što tu praksu ocekuju samo u malim cvjecarama, ugostiteljskim objektima ili trgovinama ali ne i velikim trgovackim lancima, nema veze što se u punjenju proracuna služe najjadnijim metodama i smicalicama kako bi prevarili ljude koji rade i pokušavaju preživjeti i platiti sve neosnovane državne namete....bitno je da se skuplja lova u proracunu za uhljebe i podobnike i da se po obicaju gleda kroz prste baba i striceva

VL
AA
Aartur
09:16 26.04.2019.

Tako je, pustimo sada gdje su nestale milijarde iz Agrokora i Uljanika i posvetimo se ozbiljnim stvarima - koliko cvjećara je imalo višak od 2 kn u blagajni.

VL
EL
elkomadante
09:22 26.04.2019.

što je porezna radila u vezi Agrokora ? kako je uopće moglo doći do kraha Agrokora ? jesu uopće bili pismeni prepoznati što se radi ili su dobili naređenje da ne diraju ?

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
09:27 26.04.2019.

To je otprilike kao u prometu. Nitko ne poštuje ograničenja brzine jer su brzine redovito ograničene nenormalno nisko. Zakoni su napisani da ih se ne može ispoštovati. Uvijek si kriv.

VL
DU
Deleted user
10:13 26.04.2019.

Da ste pametni zaposlili bi se ko Milkica u holding na 12000, a ne da ovako crnčite i da vas reketari svaka uhljebska šuša...

VL
MA
mare100
09:38 26.04.2019.

Poreznoj najveći prekršaj neizdavanje računa.U Njemačkoj posebno maje trgovine i kiosci frizeri kozmetički daju ti račun jedino ako ga izričito tražiš inače nemaju praksu davati račun.Posebno pekare kad tražiš račun dobiješ, ali točno vidiš da trgovcu stoji upitnik za štoto ti treba jer im nije uobičajena praksa za jedno pecivo odmah gurati i račun.Opet sve vezano za promet bolje funkcionira i manje se vara nego u nas.

VL
DU
Deleted user
09:01 26.04.2019.

Ako netko ima logično objašnjenje ove pojave, bio bih zahvalan! Naime, oni a priori najave koje su djelatnosti gdje se mogu očekivati poreznici u akciji i time im jasno daju do znanja da u tom, precizno navedenom razdoblju moraju poslovati uredno. Valjda se to objavi post festum, nakon što prođe inspekcijski val - a ne udariti na velika zvona u medijima da oni mogu fiskalizirati račune jer znaju da može naići Porezna u nadzor!? I tako već godinama... Pa jel ima netko pametan, a da radi u Poreznoj?

VL
KO
KomentatorEU
11:14 26.04.2019.

Nisu problem poduzetnici nego država neznalica nezna uvest reda u knjigovođe da budu osobno odgovorni za svoj rad, pa bi onda ispravno radili i savjetovali poduzetnike. Ovako za svo neznanje knjigovođa odgovaraju direktori i još plaćaju knjigovođe i savjetnike za (ne)rad. Onda dođe inspekcija i kaže ništa ne valja.. to je sustavno uništavanje poduzetnika i ciljano tjeranje na iseljavanje

VL
CR
crodark
11:30 26.04.2019.

Najvise račun ne uzdaju oni koji nisu u sustavu pdv-a. Tako bi prekoracili dozvoljenu granicu prometa i ušli u sustav pdv-a.

VL
VI
vinkam
09:41 26.04.2019.

Naravno da se porez mora plaćati ... ali kud baš udar na one koji svojim radom i svojim novcem hrane i sebe i svoje zaposlenike ... šta je s onima koji primaju i imaju plaću, a ne rade ... štaa je s onima koji državi ne plaćaju koncesiju ... šta je s onima koji kupuju nekretnine i umanjuju poreznu osnovicu ... ma sve skupa nakaradno

VL
CH
che99
12:32 26.04.2019.

ajde udjite u kafić Book u sveučilišnoj... banditićev kum vlasnik, banditić i slugani navrate ali porezna ... nikada... a računi se baš i ne izdaju

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:01 26.04.2019.

Ove 3/4-ine su najglasnije protiv neuređenosti države !

VL
Avatar Grunf
Grunf
10:14 26.04.2019.

4 od 4 radi s nepravilnostima samo ih još nisu uhvatili jer su i sami nepravilno radili. pa cijela država krade, neki više neki manje

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:39 26.04.2019.

Đaba vam sve..moj gazda zna svaki put bar dan prije nego što će mu doći bilo koja inspekcjja...valjda da se ne osramoti i dočeka ih praznih ruku

VL
PA
pajser
23:39 26.04.2019.

normalno da ne rade po pravilima, kad ih postoji cijela šuma. nema tog inspektora koji se može snaći, pa u 90% slučajeva ni oni sami nemaju pojma kako protumačiti neki stavak zakona.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
12:10 26.04.2019.

Taj četvrti ispravni poreski obveznik je vjerodomoljubni dvonožni glodar, ZNA SE orijentacije, koji se po prethodnoj obavijesti pripremio za poreznu kontrolu, jer je takav tretman dala ovima njihova ZNA SE. Dvonožnim papkarima i kopitarima, ostaloj trojici se u skladu sa sa starim dobrim običajima dere koža drakonskim kaznama. Tko im je kriv što se nisu prijavili u dragovoljce našeg Mesije i Vrhovnika Franje, odnosno u ZNA SE vjerodomoljube, pa bi i oni sada imali povklašteni tretman (bili extra iurisdicio rekli bi stari Rimljani). Tegleću marvu, dvonožnu bez repa ili četveronožnu repqtu su uvijek kandžijali do krvi, pa ni poreske kontrole nisu ništa novo, zar ne?

VL
CR
CroZrakomlatNo1
08:53 26.04.2019.

Pa moramo se ponasat europski! Strpat ove koji pljačkaju državu Hrvatsku u zatvor! Samo Bog je iznad nas a ne svaka budala koja ima minutu ili dvije.... Domoljubi volimo svoju Hrvatsku!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.