Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na udaru restorani

Lalovac upozorava: Čim vidimo nelogičnosti u računima, inspektori hitaju u nadzor!

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.06.2014.
u 14:03

Posebna pozornost bit će usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja, prijevoza, uslužnih djelatnosti....

Ministar Boris Lalovac najavio je pojačani nadzor poreznih inspektora na Jadranskoj obali, kao što je to već jutros objavilo njegovo Ministarstvo financija.

Lalovac je kazao da će inspektori posebno kontrolirati dnevni promet i hitno izlaziti na teren čim Porezna uprava uoči neke nelogičnosti. - Na primjer, kada neki restoran ili kafić naglo prestanu izdavati račune u 20 sati, a prije toga su cijeli dan radili veliki promet, inspektori će odmah izaći na teren i izvidjeti o čemu se radi - kazao je Lalovac.

"Intenzivne nadzorne aktivnosti"

Porezna i Carinska uprava do 15.rujna će provoditi "intenzivne nadzorne aktivnosti" među poreznim obveznicima koji se bave prodajom roba i usluga.

Napominju da je riječ o provođenju pojačanih nadzora fiskalizacije i poreza na dodanu vrijednost koju provode službenici te nadzora i otkrivanja nezakonitih aktivnosti u području prometa trošarinske robe, obavljanja neregistrirane djelatnosti, boravišne pristojbe i kontrole plovila.

Nadzori se provode kod poreznih obveznika koji prodaju roba i usluga naplaćuju u gotovom novcu, a naročita pozornost će se posvetiti provođenju nadzora na jadranskoj obali i u Gradu Zagrebu, vodeći računa o povećanom poreznom kapacitetu tih sredina.

Posebna pozornost bit će usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja (smještaja i drugih pokretnina), prijevoza, uslužnih djelatnosti (cvjećari, frizeri, automehaničari i sl.), turizma (posebno izletnički turizam). Provodit će se nadzor i na mjestima posebnih prigodnih svečanosti, tržnicama, pekarnicama, mesnicama, veterinarskim i medicinskim ordinacijama i slično.

Pojačano će se nadzirati i benzinske pumpe, mjesta prigodne prodaje trošarinskih proizvoda, a vršit će se i provjera privremenog uvoza plovila te provoditi i druge aktivnosti na moru i obalnom pojasu.

Poduzimat će se sve mjere sukladno zakonu, naročito prema neizdavateljima računa kao i u slučajevima odstupanja stanja blagajni u odnosu na evidentirani promet te u slučajevima postojanja nepodmirenih dugovanja prema državnom proračunu, a za što će službenici poduzimati mjere zabrane obavljanja rada koja može trajati do 8 dana, uz podnošenje prekršajnih prijava, javljaju iz Ministarstva financija.

Iz Ministarstva ističu da će se u tri ljetna mjeseca nadzori provoditi intenzivnije, i to u sve dane, uključujući i vikende, od 0 do 24 sata.

>> Niži porez na plaće, a ne PDV

Komentara 49

GI
gismund
11:32 18.06.2014.

znači da slijede nova zatvaranja objekata zbog 2-3 kune viška (od napojnica) u kasi

Avatar comparator
comparator
11:42 18.06.2014.

Država je sama sebi svrha jer zapošljava političareve glasaće koji piju krv ostalom svijetu.

TE
TechnoCroat
11:36 18.06.2014.

A istovremeno u Saboru spajaju praznike I neradne dane da bi sto manje radili. Ne bih zivio u Hrvatskoj da mi plate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije