Naslovnica Vijesti Crna kronika

Utajila tri milijuna kuna poreza

Policija je istragu provela temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva i kaznene prijave Porezne uprave
11. srpnja 2017. u 14:35 6 komentara 2935 prikaza
policija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Pedesetogodišnju srpsku državljanku sisačka je policija osumnjičila za utaju poreza veću od tri milijuna kuna koju je počinila kao direktorica tvrtke iz Novske od siječnja 2013. do lipnja 2014.

Andrej Plenković novi model financiranja Općinama i gradovima 60% od poreza na dohodak

Policija je istragu provela temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva i kaznene prijave Porezne uprave. Utvrđeno je da je, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, prijavila i ostvarila povrat pretporeza na dodanu vrijednost, na koji nije imala pravo, te nije obračunala i platila porez na dobit za 2013. godinu.

Time je počinila kaznena djela utaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te proračun Republike Hrvatske oštetila za 3,02 milijuna kuna.

povrat poreza STIGLO RJEŠENJE U kolovozu građanima dolazi jedna milijarda kuna povrata poreza Andrej Plenković Plenković sa županima Jedinicama lokalne samouprave više novca od poreza na dohodak Porezna uprava Otvoreno pismo ministarstvu financija Despot: 'Tko će odgovarati za sramotni kaos s novom aplikacijom e-porezne?'
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • miki45:

    IMa njih tamo vise koji ne da kraduckaju nego kradu sada se se svi pravoslavci dici na noge sa pupijem na celu da mo mi u hrvatskoj nacijonalisti on nista drugo nezna ni govoriti u saboru

  • osica:

    Bože moj , pa tko joj je dozvolio povrat poreza . Ima li taj ime i prezime, a isto tako i njegov nadređeni. " ma ljudi moji, je li to moguće.....? Gdje su sposobni vrijedni, pametni , obrazovani.....? ma znamo ... prikaži još!znamo "mahom konobare u Irskoj, Njemačkoj" . Nama trebaju samo šljakeri, a ostale "imamo u šeširu podobnih pajdaša" . Rekli bi neki "soli na rep"