Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVSKA

Utajila tri milijuna kuna poreza

policija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
11.07.2017.
u 14:35

Policija je istragu provela temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva i kaznene prijave Porezne uprave

Pedesetogodišnju srpsku državljanku sisačka je policija osumnjičila za utaju poreza veću od tri milijuna kuna koju je počinila kao direktorica tvrtke iz Novske od siječnja 2013. do lipnja 2014.

Policija je istragu provela temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva i kaznene prijave Porezne uprave. Utvrđeno je da je, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, prijavila i ostvarila povrat pretporeza na dodanu vrijednost, na koji nije imala pravo, te nije obračunala i platila porez na dobit za 2013. godinu.

Time je počinila kaznena djela utaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te proračun Republike Hrvatske oštetila za 3,02 milijuna kuna.

Komentara 6

MI
miki45
08:42 12.07.2017.

IMa njih tamo vise koji ne da kraduckaju nego kradu sada se se svi pravoslavci dici na noge sa pupijem na celu da mo mi u hrvatskoj nacijonalisti on nista drugo nezna ni govoriti u saboru

DH
dalibor.hren
15:35 11.07.2017.

Gdje su bili godinu i pol?

OS
osica
17:16 11.07.2017.

Bože moj , pa tko joj je dozvolio povrat poreza . Ima li taj ime i prezime, a isto tako i njegov nadređeni. " ma ljudi moji, je li to moguće.....? Gdje su sposobni vrijedni, pametni , obrazovani.....? ma znamoznamo "mahom konobare u Irskoj, Njemačkoj" . Nama trebaju samo šljakeri, a ostale "imamo u šeširu podobnih pajdaša" . Rekli bi neki "soli na rep"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije