Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno uspravan

Popravljeni "Hodač" spreman je za povratak u Rijeku

Hodac-Skulptura01
Nel Pavletić/PIXSELL
28.03.2011.
u 14:10

Kožarićeva skulptura pojačana je željetnim šipkama i betonom u zagrebačkoj radionici Likum

Nakon popravka u zagrebačkoj radionici Likum skulptura “Hodač” akademika Ivana Kožarića konačno se vraća u Rijeku. “Hodač” će, pojačan željeznim šipkama i betonom, biti postavljen na starom mjestu, u blizini V.B.Z. knjižare na Korzu. Prema je bilo prijepora oko oštećenja skulpture svega sedam mjeseci od njezina postavljanja, majstor Zoran Majcan koji je radio na popravku “Hodača” uvjeren je kako se ipak radi o vandalskom činu. Valja podsjetiti da se “Hodač” u prosincu prošle godine nađen na podu, a pregledom nadzornih kamera s Korza utvrđeno je da u trenutku pada skulpture u blizini nije bilo nikoga. Otvorilo je to niz drugih pitanja, je li skulptura bilo dovoljno čvrsto pričvršćena za tlo i što se moglo dogoditi da je “Hodač” visok preko dva metra i težak 50 kilograma, pao u trenutku kada Korzom prolaze brojni građani. I tada su u Odjelu za kulturu Grada Rijeke koji je u zajedničkom projektu s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti postavio “Hodača” na Korzu, bili uvjereni kako je postavljanje skulpture izvedeno odgovorno i profesionalno, te da je za rušenje “Hodača” trebala velika sila. Njihove je tvrdnje sada potvrdio i majstor radionice Likum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije