Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u francuskoj

Poplave visine 7 metara usmrtile 13 osoba

Foto: Getty Images
15.10.2018.
u 15:38

Osim smrtnih slučajeva, osam je osoba pretrpjelo ozbiljne ozljede. Sve škole su zatvorene, a stanovnici upućeni da ne napuštaju domove

Trinaest osoba poginulo je u poplavama uzrokovanim obilnom kišom u južnom francuskom departmanu Aude, objavile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Poplave su dosegle visinu od sedam metara u gradu Trebesu, najvišu od 1891., navode lokalne vlasti te državni ured za zaštitu od poplava.

Količina kiše koja bi inače pala tijekom više od tri mjeseca, pala je u roku od nekoliko sati na najteže pogođenim područjima, izjavili su iz francuskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Osim smrtnih slučajeva, osam je osoba pretrpjelo ozbiljne ozljede, kazali su lokalni dužnosnici. Također navode kako su sve škole na području Audea zatvorene, a stanovnici su upućeni da ne napuštaju domove.

Stanovnici naselja Cuxac d´Aude i Pezens, njih više od 5000, su evakuirani.

U ponedjeljak kasno ujutro, lokalne vlasti upozorile su stanovnike grada Carcasone čiji se domovi nalaze na obali rijeke da se sklone na gornje katove svojih kuća.

Pješacima i kamionima je zabranjeno prelaženje gradskih mostova, a za osobne automobile se savjetuje oprez pri prelasku.

Premijer Edouard Philippe je izjavio kako se na pogođenom području nalazi 350 vatrogasaca te još 350 njih stiže.

Sedam vojnih helikoptera je mobilizirano no nisu mogli poletjeti sve do jutra zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dodao je Philippe.

Iznenadne jake kiše uobičajena su pojava duž francuske mediteranske obale, osobito u jesen kada se topli zrak prepun vlage kreće s mora prema unutrašnjosti.

Prošlog su tjedna dvije osobe poginule kada je njihov automobil odnijela bujica u blizini Saint-Tropeza na Azurnoj obali.

>> Pogledajte video o velikim poplavama u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 2

DD
ddh
18:37 15.10.2018.

Hina bi trebala biti jedna ozbiljna i profesionalna novinska agencija. Ali izmisljati poplave visine 7,0 metara je neukusno. Znaju li ti "specijalist" u Hini uopce sto to znaci 7,0 metara visine. To znaci, da bi sve kuce do iznad prvogg kata bile poplavljene. Onda je cudno da se serviraju slike koje prikazuju visini vode do koljena. I to je slika medija. Lazi, izmisljotine i histericni nagon za stvaranjem panike i katastrofe. Ima li ta agencija uopce smisla. Naravno da ne, jer se i ta agencija pretvorila u malu tvornicu lazi i podmetanja.

MA
Matrix5
20:03 29.10.2018.

Sada smo mi na redu nadam se da će posustati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije