Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredno stanje

FOTO Snimke iz zraka otkrile razmjere poplave: Zrmanja teče ulicama Obrovca, stara jezgra pod vodom

Pogled iz zraka na poplavljeni Obrovac
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/32
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.05.2023.
u 12:28

Zbog velike količine oborina u Zadarskoj županiji, izlijevanja rijeke Zrmanje u Obrovcu te rijeke Otuče u Gračacu, zabilježeno je 30 intervencija vatrogasaca koje su se odnosile na ispumpavanje, plavljenje prometnica i dvorišta, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica

Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje, priopćeno je u ponedjeljak iz Civilne zaštite Zadarske županije. "U Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori. Zasad nisu poplavljeni stambeni objekti", rekao je načelnik Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković. Na fotografijama snimljenima iz zraka vide se razmjeri poplave.

Stanje s poplavom smiruje se u Gračacu nakon alarmantnog stanja. Svim građanima koji zbog vode ne mogu izaći iz kuća pomoć u opskrbi i u eventualnom hitnom prijevozu pružit će vatrogasci i HGSS, rekao je Hini pročelnik HGSS-a Josip Brozičević. Na terenu su i danas 23 spasioca iz četiri stanice HGSS-a, iz Zadra, Gospića, Šibenika i Splita, ali jutros novih poziva za pomoć nema ni u Gračacu ni u Obrovcu, rekao je Brozičević.

GALERIJA Pogled iz zraka na poplavljeni Gračac

Pogled iz zraka na poplavljeni Obrovac
1/22

Zbog velike količine oborina u Zadarskoj županiji, izlijevanja rijeke Zrmanje u Obrovcu te rijeke Otuče u Gračacu, zabilježeno je 30 intervencija vatrogasaca koje su se odnosile na ispumpavanje, plavljenje prometnica i dvorišta, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

U promatranom razdoblju na intervencijama sudjeluju JVP Zadarske županije i lokalni DVD-ovi, dok je na područje Gračaca upućena i Intervencijska vatrogasna postrojba (IVP) Zadar, a ukupno je angažirano 66 vatrogasca s 35 vatrogasnih vozila.

VIDEO Pogled iz zraka na poplavljeni Obrovac

Tijekom večeri i noći kod Gračaca je na terenu bilo sedam timova za ispumpavanje, odnosno 18 vatrogasaca. Samo do večeri su izvršili 30 ispumpavanja, a kod mnogih objekata to nisu mogli učiniti jer su cijele ulice pod vodom pa se čeka povlačenje.

Ispumpavanja i saniranja posljedica poplava su u tijeku, ističe HVZ. 

VIDEO Proglašeno izvanredno stanje: Vodostaj Zrmanje i dalje raste, Obrovac poplavljen

Ključne riječi

Komentara 3

TM
trade_mark
14:46 15.05.2023.

grad tone, a gradonačelnika župana nema. gdje je? jel dolazi on na posao? zna li se štogod?

Avatar Navajo
Navajo
15:39 15.05.2023.

Svake godine se ponavlja ista prica s Hrvatskim vodama, kanalima, odrzavanjem kanala i nasipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije