Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspio im prosvjed

Poplaćat ćemo rate kredita i napokon nećemo biti gladni

place
Ivica Galović/PIXELL
08.03.2010.
u 16:29

Bez obzira što im za doprinose pet godina nije uplaćene niti lipa, radnici vrpoljačke Sušionice su sretni jer se, kažu, stvari ipak kreću nabolje

Napokon će izaći iz “crvenog”. Na račune 19 radnika vrpoljačke Sušionice uskoro će, već do kraja tjedna, sjesti šest plaća. Naime, nakon prosvjeda radnika pred zgradom Brodsko-posavske županije županijski su čelnici u Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu financija i Hrvatskom fondu za privatizaciju dogovorili pozajmicu od 600.000 kuna za isplatu svih neisplaćenih plaća radnicima.

- O stečaju nema ni govora jer bi to bio kraj priče o Sušionici, a nikome takvo rješenje ne bi odgovaralo jer je temeljni kapital tvrtke upola manji od potraživanja i dugova. Zato smo dogovorili pozajmicu i za dva, tri dana plaće će radnicima biti isplaćene. Iznimno je važna stabilnost tvrtke jer takvih prehrambenih prerađivačkih kapaciteta u Slavoniji i šire nema - kaže predsjednik Županijske skupštine Zdravko Sočković dodajući kako će Vlada na jednoj od sljedećih sjednica sasvim sigurno razmotriti program financijske konsolidacije Sušionice.

– Vlada o tome nije raspravljala, ali nakon ovih poteza sigurni smo da će sudbina Sušionice biti riješena u pozitivnom smjeru. Za isplatu pozajmice dobili smo sve suglasnosti - kaže Z. Sočković.

Najava isplate neisplaćenih plaća obradovala je uposlenike. Bez obzira što im za doprinose pet godina nije uplaćena niti jedna lipa, radnici su sretni jer se, kažu, stvari ipak kreću nabolje.

- Naše će obitelji moći dostojno obilježiti uskrsne blagdane, platiti svoje kredite i više nećemo biti gladni. Ohrabruje da stečaj osnivačima tvrtke nije rješenje pa se nadamo da će sljedeći potez biti pronalaženje strateškog partnera jer Sušionica i njezini zaposlenici nisu krivi što poduzeće godinama proživljava ovu agoniju. Jedino što želimo je da radimo i da za to dobijemo plaću - kažu uime radnika Antun Degmečić i Slavko Devčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije