Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Radio Alfa

Ponestalo mu novca pa račun za dug poslao Ivici Kirinu

\'podravina i bilogora, virovitica, arhiv namjestaj iz prostorija radio alfe kojemu se jos uvijek ne zna vlasnik, a na kojemu je poduzetnik zdravko tomekovic kirina i djakica prozvao bandom lopovskom
\'Marija Lovrenc/VLM\'
05.03.2010.
u 17:00

Stipan tvrdi da namještaj na radiju nije u vlasništvu toga medija, pa nabavu nije platio ni kunu, a od gradske uprave je tražio da mu podmiri najamninu.

Ne zna se tko je platio fotelje, ormariće, odnosno namještaj iz prostorija Radio Alfe, na kojem je virovitički poduzetnik Zdravko Tomeković lani u prosincu gradonačelnika Ivicu Kirina i saborskog zastupnika Josipa Đakića natpisima prozvao "bandom lopovskom" i drugim pogrdnim nazivima te ih pozvao da "dođu po svoje", a oni ga zbog toga tužili za klevetu.

Kao HDZ-ov radio

Jedno je sigurno - direktor radija Željko Stipan namještaj nije platio ni kunu, a namještaj nije uveden u vlasništvo radija. Posvjedočio je to jučer sam Stipan, na raspravi koju na Općinskom sudu u Virovitici vodi sudac Ilija Samardžija. Tko su pravi vlasnici namještaja kojim je radio opremljen trebali bi krajem ožujka odgovoriti novi svjedoci, bivši direktor Euromarketa d.o.o. Željko Obadić i poduzeće Javorović, koje je namještaj izradilo.

- Namještaj je stigao u dva navrata. Za prvi dio, krajem 2007., fakture su otišle poduzeću Euromarket, koji je većinski vlasnik radija. Drugi dio namještaja nismo platili novcem nego smo dug pokrili reklamama. Namještaj je izradilo poduzeće Javorović d.o.o., no više ne znam o kojem je iznosu riječ niti je li ikada plaćen - kazao je Željko Stipan. On je bio pozvan kao svjedok u slučaju privatne tužbe Kirina i Đakića protiv Zdravka Tomekovića, koji već godinama ta dva političara dovodi u vezu s poslovanjem radija, za koji pak kaže da je u javnosti bio shvaćen i kao radio HDZ-a.

Tomeković je Radiju Alfi iznajmio prostore na koje radio mjesecima nije plaćao najamninu.

'Dužni su nam pomagati'

No, kad je radiju stigao dug od oko 120.000 kuna, direktor Stipan, s obzirom na to da nije imao novca, fakturu je stavio u kuvertu, uz poseban dopis, i poslao je - gradskoj upravi!

- Pozvao sam se na Zakon o elektroničkim medijima, gdje je Grad dužan nas pomagati, a kako nam od osnutka nije dao ni kune, nadao sam se pomoći, barem nešto novca, da dio duga isplatimo. Nikad nisam dobio ni odgovor, a ni kune. Fakturu sam poslao poštom, a nikad o tome nisam razgovarao ni s Kirinom niti s Đakićem i oni nemaju veze s poslovanjem radija - rekao je na kraju kontradiktornog svjedočenja Željko Stipan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije