Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapovjednica usred poplava

'Ponekad i viknem na svoje vojnike'

Antonela Obšivač
Foto: ''
1/2
30.05.2014.
u 18:33

Postrojbom koja gradi prednasip kod Rajeva Sela zapovijeda poručnica Antonela Obšivač

Među stotinama pripadnika Hrvatske vojske koji su bili angažirani na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini bilo je i više pripadnica ljepšeg spola, ali je samo jedna žena zapovjednica na terenu.

Povjerenje zapovjednika

Ta čast pripala je poručnici Antoneli Obšivač (1989.), zapovjednici voda inženjerijske pukovnije iz Karlovca, koja je angažirana na gradnji prednasipa kod Rajeva Sela.

– Ovo je zaista strašna tragedija. Ti su ljudi tu i prije teško živjeli, ali sada više nemaju ništa – kaže Obšivač.

Govoreći o zadataku koji joj je povjeren, ističe da je riječ o zahtjevnom poslu, ali i da su ona i njeni vojnici navikli na rad i teškoće te da im ništa nije teško. Imponira joj što su viši zapovjednici, a prije svih bojnik Dejan Petrović, upravo njoj i njenu vodu povjerili radove na gradnji prednasipa.

– Da zapovjednici nisu imali povjerenje u mene i moje vojnike, sigurno nam ne bi povjerili ovakav zadatak – kaže Obšivač.

Govoreći o tome zašto se odlučila za vojni poziv, navodi kako je i ovo jedan način da zahvali na stvaranju hrvatske države, ali i da je osjetila određeni poziv za vojsku.

– Zaista volim svoj posao i ništa mi nije teško. Volim terenski rad i uvijek gledam da sam vani. Želim biti uključena u sve i pratiti sve što se događa na terenu. Upravo zato za mene u vojarni kažu kako plaću zarađujem prema prijeđenim kilometrima – ističe Obšivač koja je za cijelo vrijeme razgovora izdavala zapovjedi.

Za vojnike u svome vodu kaže da je slušaju, da se poštuju obostrano i da do sada nije bilo nikakvih problema. Nekakvi strahovi na početku vrlo brzo su se razišli i vodom zapovijeda već dvije godine.

Planira zasnovati obitelj

Sve pokušava riješiti lijepom riječju i kroz razgovor iako, kako sama kaže, ne isključuje mogućnost i da podvikne kad treba. Razmišljajući o budućnosti, navodi da se i dalje vidi u vojsci, da želi napredovati u karijeri i školovati se.

– Planiram zasnovati obitelj. Dobro sam se organizirala i imam vremena i za privatni život, ali ako i ne stignem sve napraviti, uzdam se u nadolazeći vikend – kazala je mlada poručnica.

Komentara 4

LU
lukabulic
19:33 30.05.2014.

naslov je na kojem jeziku --zapovjednica USRED poplava-

PO
ponavljac
10:46 31.05.2014.

Lijepo je vidjeti da je HV postaje nekakva vojna organizacija nakon dužeg vremena pa su tako i za ovih , kao i za prethodnih uspjeli angažirati 10% ljudstva za tako nešto . Ne razumijem čemu su potrebni toli hvalospjevi istima,, kada se zna da su za to itekako dobro plaćeni uz natprosječne plaće, slijede ih dnevnice, prekovremeni i sve ostalo , što obični volonteri i ostali dragovoljci ne mogu ni zamisliti. Pa valjda zato i dobivaju prosječne plaće od 10 000 kn da bi brzo reagirali u ovakvim situacijama . Po ovim situacijama najbolje vidimo kako bi gomila parazita iz hV-a reafirala u slučaju još težih nepogoda , jednu trećina bi izašla na teren , a ostali se držali debele hladovine , a njihov posao bi obavljali oni koji danas rade za 3000 kn i izdvajaju kako bi gomila beksorisnih parazita vozikala dobra auta, stanovala u novim stanovima , kao što je bilo i za JNA .

BA
bambusss
22:51 30.05.2014.

daj daj smiri manevre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije