Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako preživjeti

Pomoć Centra za socijalnu skrb mjesečno zatraži 10 novih obitelji

'25.03.2011. Karlovac - Mirjana Pogacic, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Karlovac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
09.06.2011.
u 11:56

Prošle i u četiri mjeseca ove godine na području Karlovca, Ozlja i Vojnića broj korisnika stalne pomoći povećan je za 600 osoba

Gotovo deset obitelji svaki mjesec prošle godine i u prva četiri ove postajale su novi korisnici stalne pomoći Centra za socijalnu skrb u Karlovcu, i broj onih koji bez nje ne bi mogli (pre)živjeti povećali za 600 osoba! Tako je na području Karlovca, Ozlja i Vojnića sada 1681 obitelj, odnosno 4545 osoba koje je koriste.

 – Godinama se taj broj nije značajnije mijenjao, no u posljednjih 16 mjeseci sve je više onih koji traže novčanu pomoć jer nemaju novca za osnovne životne potrebe. Još je i teže ako je netko u obitelji bolestan – kaže Mirjana Pogačić, ravnateljica Centra, dodajući da je jednokratnu novčanu pomoć lani zatražilo gotovo 500 obitelji više nego godinu prije, pa ih je isplaćeno oko 3600.

 U županiji stalnu novčanu pomoć četiriju centara primaju 6643 osobe, ili 4,7 posto njenih stanovnika! Po podacima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, taj je postotak veći samo u Šibensko-kninskoj i Međimurskoj županiji. Karlovačka je i dalje na trećem mjestu, ali broj korisnika toga oblika pomoći neprestano raste: lani je bio 6281, godinu prije 5732. Najviše je Karlovčana, 3933, a najmanje Ozljana, 191. Tamo je i najmanji postotak korisnika stalne socijalne pomoći, 1,6 posto, dok je najveći u Vojniću, 7,7%.

 I ostali oblici pomoći potrebni su ovdašnjim građanima: njih 4390 koristi doplatak za pomoć i njegu, 754 osobnu invalidninu, 109 naknadu do zaposlenja. Još 1055 dobiva pomoć grada ili općine za podmirenje troškova stanovanja, a 212 za ogrjev.

Komentara 1

UT
utvara73
17:28 09.06.2011.

Niko neće kontrolirati korisnike socijale a pogotovo rome koji imaju kamione i osobne automobile, skupljaju metal i zarađuju mjesečno oko 10 tisuća kuna a to sam saznao iz povjerljivih izvora i još dobivaju socijalnu pomoć, zašto niko to ne kontrolira a ima branitelja koji nemaju ni za kruh a nemogu ostvariti socijalnu pomoć zbog nekakve glupe stavke u zakonu, ta je socijala pravo pranje novca i diskriminiranje poštenih siromašnih Hrvatskih građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije