Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u haagu

Pomaknut termin za završne riječi u procesu hrvatskim generalima

gotovina
Arhiva VL
07.07.2010.
u 21:41

Obrane i tužitelji imaju još tjedan dana do završetka svojih završnih podnesaka.

U četiri dana od 30. kolovoza do 2. rujna obrane Ante Gotovine, Ivana Čermaka, Mladena Markača, kao i haaški tužitelji održat će završne riječi u procesu hrvatskim generalima, optuženima za tzv. zajednički zločinački pothvat.

Taj, predzadnji "čin" u suđenju trebao je biti održan nekoliko dana ranije, no sudsko vijeće, kojim predsjeda sudac Alphons Orie, malo je pomaknulo datume. Obrane i tužitelji imaju još tjedan dana do završetka svojih završnih podnesaka, svaki na oko 400 stranica, koje će suci proučavati u sudskoj ljetnoj stanci.

Nakon završnih riječi suci će donijeti prvostupanjsku presudu u roku od, najranije 2 mjeseca, ali znalo se čekati i 10 mjeseci. Obrane očekuju presude do kraja ove godine.

>>"Granatiranje nije srž optužnice protiv hrvatskih generala"

Komentara 3

OB
-obrisani-
00:07 08.07.2010.

Ante Gotovinam hrvatski vitez i heroj rata ! Takvog čovijeka trebamo da nam vodi Hrvatsku !

BR
brle
05:12 08.07.2010.

ne zelim ulazti u procjenu krivice nasih generala,ali nepobitna jest cinjenica, a to cjeli svijet gleda i suti, da ta advokatsko-sudacko-politikantska bagra u tom nekom hagu, nekome sudi, izgleda nije niti bitno zasto ni zbog cega drugoga, doli svjetske bagree gdje jedan drugoga uhljebljuju isluzeni ili propali politicari promaknuti na pozicije iz nekih nepoznatih zasluga i veza, dok cicaju budzete svih drzava svijeta, daleko od ociju nekih poreznih obaveznika. sprdnja je to za cijeli svijet kako je sve to umrezeno uokolo zemaljske kugle. tu je upravo odgovor zasto se ova nasa bagra od politicara zauzima za tu Eu, od koje smao oni mogu imati visestruke koristi. hebe se tim lopovima dali ti ljudi, nevazno dali su hrvati, srbi,muslimani, crnogorci, albanci, makedonci imalo krivi, pate po tim zatvorima sa sudjenjima u nedogled, gdje im odrastaju djeca koja ih vise i ne poznaju, dok njima proces ne prestaje. namjerno razvlace i zavlace, samo da se sto vise obogati ta klika lopova fiskala. sjetite se kako su blaskica pustili, odnosno nisu ga pustili, osudili su ga toliko koliko je godina lezao u tim zatvorima, samo d ane moze reci da je bez veze bio tamo. u svim ratovima u povijesti uvijek je bilo zla i tako ga je bilo i na nasim prostorima, ali sudi se kome? pogledajte kakvi se nemilosrdni ratovi vode oko nas, kako se ubijaju neduzni ljudi,ali onda je to \"friendly fire\", slucajnost, i opravdana kolateralna zrtva, samo se ovim bjednicima balkana uzima mjera, dok hr. drzava ne smije niti uhapsiti neke strane vojnike na svom teritoriju, pa i kad ucine ratni zlocin! narode moj, pa dali se itko cese za ove ljude sto trunu. ako su krivi imaju pravo na brzo sudjenje i nek robijaju,ali do kud ovo vodi i kud vodi? pa koliko godina se vec sprovode ova lopovska sudjenja, gdje su kadije iste na svim pozicijama, od fiskala, do sudaca i tuzitelja. gledajte samo sto im govore oni koje potjeraju od sebe, pa im se ovi osvecuju, pa cak i njih onda privode kao toboze pravdi, da bi im zatvorili gubice. nakon sto sve ovo vidim, nebi stavio niti ruku vise u vatru da je onaj nirnberg bio imalo postenog cilja i posteno osudjeni svi oni zlocinci, za zlocine neosporno ucinjene u njihovo vrijeme. svijet pravde ne poznaje od davnina,sila je jedina koja caruje, a zato su i kod nas na racun te sile uspjeli samo lopovi u drzavi, samo silom jer im je politika dozvolila da bahate nad nama svima, i pokazuju misice, e da bi se dobri i normalni povukli u sebe i dozvolili propast svega..........ocito kraja nema lopovima iz politike!

Avatar ivek
ivek
05:17 08.07.2010.

teba oslobodit decka da zavrsi zapoceti posao.. velike lazi su pale na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije